2023.11.09. 12:10:00 6177 231

Íme, a téli szezon legjobb házipraktikái egy helyen!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Habár a téli szezon korábban még fehér volt, most pedig inkább már csak szürke, témában azonban máig nagyon színes! A háztartási praktikák mellett leginkább az adventi dekorációs ötletek és a téli szépségápolási tanácsok jönnek jól.

Házikó télen - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Házikó télen

Ezért nem is haboztam sokat, és összeállítottam egy kis segédletet a leginkább aktuális témákról, amelyek az elkövetkezendő hónapokban jól jöhetnek mindannyiunk számára. A négy csoportra bontott ötlethalmaz változatos esetekre próbál gyors és egyszerű megoldást nyúltani.

Ötletek az otthonunk fényéért

November közepétől bátran téli pompájába öltöztethetjük a lakást. A beltéri karácsonyi dekorációk készülhetnek saját kezűleg is, de nem érdemes kihagyni az élő, adventi hangulatot árasztó növényeket sem, hiszen üde színfoltjai lesznek akármelyik helyiségnek.
A szezon kedvenc gyümölcse az alma mellett természetesen a narancs, ehhez kapcsolódóan, vagyis pontosabban a narancshéjjal kapcsolatosan számos praktikát találunk.
Ha vagy olyan szerencsés, hogy szép előkerted van a ház előtt, csekkold le ezt a jeges kültéri ötletet.

Ötletek fagy esetére

Noha a havazás csupán ábrándnak tűnik, azért a reggeli fagyoktól valószínűleg nem fogunk megmenekülni. Egyik korábbi cikkünkben [3 tippet is összegyűjtöttünk a didergősöknek .
A reggeli munkába indulást a lefagyott szélvédők nehezíthetik, ennek orvosolásához jégmentesítő praktikák sora vár ránk.
Amennyiben mi fázunk, gondoljunk arra, hogy háziállataink és a növényeink is fázhatnak: Állatainknak egy meleg, puha kuckó mindenképpen készüljön, emellett pedig a dézsás növények teleltetésére ugyancsak fordítsunk gondot!
Hogy a téli gázszámlák megérkezésekor se kapjunk szívrohamot, a gázfogyasztásunkra fordítsunk egy kis figyelmet.

Ötletek a karácsonyfához és a fa alá

…és el is érkeztünk a DIY szakaszhoz! A saját készítési karácsonyfadíszek bensőségesebbé tehetik a karácsonyi ünnepeket, főként, ha a család apraja és nagyja is együtt szorgoskodott a folyamatban. A kinti havazás hiányát beltéren egy kevés műhóval feledtethetjük, míg egyedi buborékdíszeink sokkalta személyesebbé tehetik a karácsonyfát.
A sajátos díszítésű fa alá pedig stílusosan kézzel készült ajándékok kerüljenek!

Ötletek a magunk egészségéért

Most, hogy környezetünk már megkapta a téli pompáját, fordítsunk gondot magunkra is: Hogy a nátha ne tartson el huzamosabb ideig, gőzöljünk, majd élvezzük ki a gőz szépségápolási előnyeit is a műveletnek! Mivel minden évszaknak megvannak a maga szépségápolási kihívásai, külön figyelem jár az arcbőrünknek, valamint ugyanilyen fontos ilyenkor a hideg levegő által kiszárított kézfejek ápolása - DIY bőradírral.
A nőiesség meghatározó része a hajunk, nem véletlen emlegetjük koronaként sem, így a hidegre forduló időben külön téli hajápolási rutinra lesz szükség.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Az ezerarcú szorongás

A szorongásos zavarokat már az ókor latin és görög orvosai és filozófusai az egészséggel kapcsolatos rendellenességek közé sorolták. A megoldások között pedig már ebben az időben olyan eljárásokat vezettek be, melyek erőteljes hasonlóságot mutatnak a modernkori kognitív pszichológia technikáival. Ha nem is mindig szorongásos zavar megnevezéssel tűnt fel az idők során, mégis a kutatók által jól beazonosíthatónak bizonyultak.

Telefon- és internetfüggőség – A technológián innen és túl

Egy tavalyi felmérés szerint a világ lakosságának több mint 60 százaléka rendelkezik már internet-hozzáféréssel, és nagyjából 6 milliárd ember birtokol okostelefont. A technológia radikális módon átrendezte az életünket, és temérdek előnnyel jár, ha újabb, a mindennapjainkat megkönnyítő innovációkkal örvendeztetnek meg bennünket. Azonban a technológia kínálta számos előny mellett nem árt, ha azzal is szembenézünk, hogy mennyire sebezhetővé is formálhat bennünket.

Elő a mixert és süss sütit! – Narancsos gyors finomság a nosztalgia jegyében!

Szeretjük a habos-babos, fidres-fodros sütiket… megenni. De elkészíteni már kevésbé, hiszen túl sok velük a macera: van, hogy már az előkészítés is bajos, az elkészítés meg pláne, és bizony az utómunka is eltart egy ideig. Ezzel szemben a „dobáld össze, kavard meg, süsd meg” finomságokat soha nem fogjuk megunni!