2020.12.18. 16:00:08 10764 216

Dekorálj műhóval! – DIY lakás dekor karácsonyra
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Bár hóval odakint nem találkozhatunk sajnos mostanság, a lakásba csempészhetünk igazi téli hangulatot műhóból készült dekorációval. Ráadásul műhó sem csak egyféle lehet…!

Műhó - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Műhó

A télben az egyik legszebb és legkedvesebb dolog a hó. Azt mondják nem lesz fehér karácsonyunk, sőt, idén már hó sem biztos, hogy hull majd, de otthon megteremthetjük a fehér karácsony hangulatát. Nincs is másra szükség a téli tündökléshez, csak egy kis műhóra.

Műhó spray

Karácsonyfát, műfenyőt és ablakot is díszíthetünk vele. A fenyőnek egyszerűen fújjuk az ágaira, igyekezzünk szépen eloszlatni. Ablak dísznek is szuper, gyakorlatilag bármit alkothatunk vele. A „szabadkézi” rajzoláshoz kevésbé megfelelő, inkább vágjuk ki a kívánt forma negatívját papírból és ezzel dolgozzunk. Skicceljük fel (vagy nyomtassuk ki) a kívánt hópehely, téli táj vagy más kedves figura körvonalait, majd vágjuk ki egy sniccerrel. Ragasszuk a megtisztított ablaküvegre és fújjuk át egyenletesen műhó spray-vel. Pár perccel később óvatosan távolítsuk el a papír sablont.

Szórható műhó

Kisebb nagyobb kiszerelésben is beszerezhetjük ezt a típust, többnyire aprócska nejlon darabok, jég szerű csillogással. Fogjunk egy befőttesüveget vagy nem használt átlátszó poharat, vázát. Kenjük át szalvétatechnikához használt dekupázs ragasztóval, majd hempergessük meg a szórható műhóban. Ahol kevesebb ragadt meg rajta, kézzel is bele nyomkodhatunk némi pelyhet. Hogyha kész vagyunk, helyezzünk bele mécsest és kész is a hóból készült mécsestartónk!

Só, cukor vagy keserű só – a természetes megoldás

A sókristályok is lehetnek hópelyhek! Hogyha környezetbarát megoldást keresünk és emiatt nem vennénk műhót, használjunk konyhasót, kristálycukrot. Még hópehelyszerűbbek lesznek a kristálycukor szemcséi, ha egy fél napra a fagyasztóba tesszük és kicsit összeáll. Helyezzük a legszebb (talpas) poharunkat csinos karácsonyi alátétre, rögzítsük bele olvasd viasz segítségével a gyertyát, majd szórjuk körül cukorral, sóval vagy keserűsóval. A tűz és a „jég” gyönyörű párosa emeli majd a karácsonyi dekorációnk fényét, romantikus, téli hangulatot adva az ünnepnek.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...