2016.01.17. 15:15:06 7014 183

Legyen a bőröd télen is gyönyörű – Téli szépségápolási tippek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Bár az időjárást elnézve néha nehéz eldöntenünk, milyen évszak is van éppen, mi csak ragaszkodjunk a „hagyományokhoz” és higgyük el: januárban tél van. Ennek megfelelően kellene bánni bőrünkkel is, hiszen neki is szembesülnie kell az időjárás viszontagságaival.

Téli bőrápolás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Téli bőrápolás

Persze, vannak olyan mozzanatok a téli bőrápolásban, melyek fontosak nyáron is. Ilyen például bőrünk védelme a káros UV-sugaraktól , vagy feltöltése vitaminokkal.

Ami jót tesz az arcbőrödnek télen

A téli kinti hideg és a benti, fűtés miatti száraz levegő miatt bőrünk is könnyebben kiszáradhat és érzékenyebbé válhat a fagyos hónapokban. Éppen ezért, azok a bőrápolási termékek, amik nyáron megfelelnek, télen már-már ártanak bőrünknek. Télen mind az arcunk, mind a testünk bőrének a kicsit olajosabb, zsírosabb krémek tesznek jót. A lényeg, hogy a krém inkább zsíros legyen, mint vizes. (A vizes krémekről már ejtettünk szót.) Figyeljünk oda a rendszerességre, reggel és este vigyünk fel egy-egy vékony réteg krémet a bőrünkre.

A bőrhibáknak sem mindegy

Pattanásokra, aknékra vagy ellen használhatsz gyógyszertárakban kapható speciális készítményt, bőröd érzékenysége miatt.

Fel a kezekkel…

… és a lábfejekkel!:-)

Nyilván Te is tapasztalod, hogy a hideg idő beálltával megérkezik a száraz, kirepedezett bőr is kacsóidon, lábfejeken. Ha nagyon durva a helyzet, szintén alkalmazhatsz gyógyszertári krémeket, melyek ureát is (hidratálók természetes összetevője) tartalmaz. A kézfej kiszáradása ellen sokat tehetsz, ha rendszeresen krémezed, mondjuk minden kézmosás után. A lábfejeket pedig esténként vastagon krémezd be és húzz rájuk zoknit, hogy a krém még hatékonyabb legyen.

A kar és a láb – nem maradhatnak ki ők sem

A karodra, lábaidra szintén figyelj oda jobban. Ugyan a hideg levegővel közvetlenül ők nem érintkeznek, de a pulóver, harisnyanadrág, nadrág bőven tüntet el folyadékot innen. Esténként jó vastagon krémezd be végtagjaidat és engedd, hogy új erővel töltődjenek fel az éjszaka folyamán.

Mert az UV-védelem télen is fontos

Ha munka, vagy egyéb elfoglaltság miatt sokat tartózkodsz télen is a szabad levegőn, esetleg nem veted meg a téli sportokat, mint a sí, szánkó, snowboard, feltétlenül gondoskodnod kell bőröd UV-védelméről is. Főként a hegyekben jelenthetnek ilyenfajta veszélyt az éltető napsugarak, 1-2 csúszás után a napégés sem marad el. Használj fényvédőt ilyenkor. Ajkaidról sem feledkezz meg, hiszen különösen érzékeny bőre könnyen leéghet. Sőt, ha hajlamos vagy a herpeszre, ilyenkor jobban kell ügyelned annak elkerülésére is.

A téli bőrápolás (is) már a kádban kezdődik

Jó dolog elmerülni egy kád forró vízben, pláne télen, de ha lehet, heti egynél többször inkább ne erőltesd a dolgot. A túl gyakori „megmártózás” száríthatja, irritálhatja a bőrt, könnyen kipirosodhat. Ilyenkor inkább a zuhanyozást részesítsd előnyben, fürdőzésnél pedig használj olajtartalmú készítményeket.

Forrás: gesund.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...