2022.11.13. 13:49:30 6165 252

Te is gázzal fűtesz? - Spóroljunk, ahol lehet!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Azt hiszem, soha annyit nem emlegettük nagyszüleink generációjának spórolós ötleteit, mint mostanság. Nagyanyáink aztán tudták, hogyan kell takarékosan vezetni egy háztartást, úgy, hogy soha semmi ne vesszen kárba. És ha már spórolás, sok egyéb mellett idén a fűtésre is oda kell figyelnünk.

Gázkonvektor kimenet - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gázkonvektor kimenet

Főleg, ha gázzal fűtünk. Íme, néhány ötlet, amivel sikeresen csökkentheted a gázszámlán szereplő összeget! Spórolásra fel!

  • El az útból! Ha lehet, ne a fűtőtest előtt, alatt száríts a ruhákat, illetve bútor, növény se kerüljön a radiátorok elé, mert ezek csak elfogják a hőt, és hiába fűtesz, nem érzékeled majd a meleget. És csak csavarod, csavarod, csavarod felfelé a termosztátot…

  • Zavar a „glugyogás”? Ha egyre gyakrabban hallasz bugyogó hangot a fűtőtestek felől, előfordulhat, hogy levegős a rendszer, így érdemes egy légtelenítést csinálnod. Egyrészt megszűnik a kellemetlen hang, másrészt nem használsz el feleslegesen plusz energiát otthonod felfűtésére!

  • Szigetelj, akár házilag is! Ha a ház szigetelésre most már nincs is lehetőséged, az ajtókat, ablakokat érdemes megnézni, nem húznak-e, nem szökik-e ki valahol a meleg. Akár házilag, Te is meg tudod oldani a szigetelését, barkácsboltban beszerezhető szigetelőcsíkkal.

  • Már 1 is számít! Azt tudtad, hogy ha csupán 1 °C-kal alacsonyabbra állítod a fűtést, máris spórolhatsz? (Legalábbis, ha gázzal fűtesz!) Méghozzá nem is akármennyit, akár 6 %-kal is csökkenhet a fűtési költséged!

  • A kádban fürdőzés jó, de… Bizony, manapság nem túl gazdaságos vízzel teleengedett kádban fürdeni minden nap. Egy gyors zuhany a nap végén, és máris sokat tettél költségeid csökkentéséért!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...