2016.11.19. 08:44:44 12142 334

„Jégből vagyok…” - Egyszerű téli dekoráció a kertbe
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha a kerti növényeidet már maximálisan felkészítetted a télre, de legalábbis már be van tervezve, mikor ringatod őket téli álomba, kicsit talán szeretnéd az udvart, teraszt is téli díszbe öltöztetni. Ha lehet, egyszerűen, gyorsan, és ha megoldható, a családi költségvetést se zavarja meg nagyon.

Kert télen - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kert télen

Ha inkább meghitt, nem hivalkodó téli dekorációt készítenél az udvarodba, melynek ragyogása az hamarosan megérkező karácsonyi időszakot idézi, ezt a jégből készült mécsest mindenképpen el kell készítened.

A jeges ragyogás hozzávalói

Ha szeretnéd elkészíteni ezt a jeges mécsest, szerezd be hozzá ezeket:

  • 1 db joghurtos pohár

  • desztillált víz

  • 1 vödör

  • teamécses vagy gyertya

Így készül a jeges fény

Állítsd a joghurtos poharat a vödör aljára, néhány követ, kavicsot tegyél a pohárkába nehezéknek. Önts a vödörbe annyi vizet, hogy a pohár pereméig érjen. Tedd az egészet pár órára a fagyasztóba, vagy ha már röpködnek odakint a mínuszok, hagyhatod kint az udvaron, teraszon is. Miközben a vízből jég lesz, folyamatosan önts a vödörbe vizet. Ha az egész megfagyott, távolítsd el a joghurtos pohárkát a jég közepéről. Ha nem megy olyan könnyen, egy kis meleg vizet önthetsz a pohárkába, hogy a körülötte lévő víz kicsit felengedjen. Ha van kedved, készíthetsz különböző méretű mécseseket is. A méret attól függ, mekkora a joghurtos dobozkád, illetve mennyi vizet öntesz a vödörbe a joghurtos pohár köré.

Dobd fel a különleges mécsest!

Habár így is elég egyedi dekorációd lesz, de ha szeretnéd feldobni, a következő ötleteket vesd be!

Színesben is!

Ha a jégszín számodra nem elég, tegyél a desztillált vízbe valamilyen színezőanyagot, így a szivárvány minden színében ragyoghatnak mécseseid. Akár némi csillámport is szórhatsz bele.

Apróságok a vízbe

Ha maradnál a fehérnél, vagyis inkább az átlátszónál, de valamivel mégis feldobnád a mécsesedet, tegyél a vízbe néhány fenyőágat, örökzöld levelet, színes bogyókat.

Forrás: garten.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Legyen békés a karácsony! – Témák, amik nem valók az ünnepi asztalhoz

Karácsonykor a legnagyobb ajándék, ha szeretteink körülvesznek minket. Együtt le tudunk ülni egy szépen megterített asztalhoz, finomakat eszünk, beszélgetünk, nevetünk. Szimplán és egyszerűen örülünk egymásnak. Persze, azért ilyenkor is csúszhat némi hiba a gépezetbe…

Várd a Mikulást te is, kicsit másképp!

Ki mondta azt, hogy a Mikulás csak a gyerekeket ajándékozhatja meg? Most tekintsünk el attól az egyszerű ténytől és igazságtól, hogy a "Mikulás" az tulajdonképpen mi magunk vagyunk. Mi loholjuk körbe a fél várost, hogy beszerezzük a gyerek ajándékait időre. Szóval, most legyünk egy kicsit MI a gyerekek! Tegyünk félre egy pár percre mindent, lazuljunk el és eresszük el a fantáziánkat! Jusson eszünkbe a saját gyerekkorunk! Az a varázs, az az izgalom és az az élmény. Megvan? Ha sikerült felidézni ezt a régi emléket, akkor nyugodtan ültesd el ezt az érzést magadban, itt, ma, a már felnőtt világodba! Hogyan? Máris mondom!

Itáliai utazás - Újraindul az Uránia olasz vetítéssorozata

A száz éve született Vittorio Gassmanra emlékezve, a világhírű olasz színész egyik legnépszerűbb filmjével, A nő illatával kezdődik az Itáliai utazás című vetítéssorozat újabb évada december 6-án az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A 2023 júniusáig kéthetente jelentkező válogatásban tizennégy olasz film szerepel.