2016.11.19. 08:44:44 12971 339

„Jégből vagyok…” - Egyszerű téli dekoráció a kertbe
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha a kerti növényeidet már maximálisan felkészítetted a télre, de legalábbis már be van tervezve, mikor ringatod őket téli álomba, kicsit talán szeretnéd az udvart, teraszt is téli díszbe öltöztetni. Ha lehet, egyszerűen, gyorsan, és ha megoldható, a családi költségvetést se zavarja meg nagyon.

Kert télen - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kert télen

Ha inkább meghitt, nem hivalkodó téli dekorációt készítenél az udvarodba, melynek ragyogása az hamarosan megérkező karácsonyi időszakot idézi, ezt a jégből készült mécsest mindenképpen el kell készítened.

A jeges ragyogás hozzávalói

Ha szeretnéd elkészíteni ezt a jeges mécsest, szerezd be hozzá ezeket:

  • 1 db joghurtos pohár

  • desztillált víz

  • 1 vödör

  • teamécses vagy gyertya

Így készül a jeges fény

Állítsd a joghurtos poharat a vödör aljára, néhány követ, kavicsot tegyél a pohárkába nehezéknek. Önts a vödörbe annyi vizet, hogy a pohár pereméig érjen. Tedd az egészet pár órára a fagyasztóba, vagy ha már röpködnek odakint a mínuszok, hagyhatod kint az udvaron, teraszon is. Miközben a vízből jég lesz, folyamatosan önts a vödörbe vizet. Ha az egész megfagyott, távolítsd el a joghurtos pohárkát a jég közepéről. Ha nem megy olyan könnyen, egy kis meleg vizet önthetsz a pohárkába, hogy a körülötte lévő víz kicsit felengedjen. Ha van kedved, készíthetsz különböző méretű mécseseket is. A méret attól függ, mekkora a joghurtos dobozkád, illetve mennyi vizet öntesz a vödörbe a joghurtos pohár köré.

Dobd fel a különleges mécsest!

Habár így is elég egyedi dekorációd lesz, de ha szeretnéd feldobni, a következő ötleteket vesd be!

Színesben is!

Ha a jégszín számodra nem elég, tegyél a desztillált vízbe valamilyen színezőanyagot, így a szivárvány minden színében ragyoghatnak mécseseid. Akár némi csillámport is szórhatsz bele.

Apróságok a vízbe

Ha maradnál a fehérnél, vagyis inkább az átlátszónál, de valamivel mégis feldobnád a mécsesedet, tegyél a vízbe néhány fenyőágat, örökzöld levelet, színes bogyókat.

Forrás: garten.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.

Megéri-e beépíteni a tetőteret?

Egy korszerű elvárásoknak minden szempontból megfelelő, komfortos padlástér kialakítása sokak számára kívánatos megoldásnak bizonyul. A kialakítás igényét illetően több cél lehet a mozgatórugó. Ugyanakkor az akadályozó tényezőkkel is szembe kell nézni, optimális esetben még a szakemberrel való szerződéskötést megelőző szakaszokban, hogy ne érjenek kellemetlen meglepetések.

Mutatjuk, mely országokba költözik a legtöbb magyar ember

Az egyik legnépszerűbb globális adatplatform, a Statista kimutatásai szerint az elmúlt évben a külföldre költözés főbb motivációi a jobb munkahely találása, a partner országában való új élet kezdése, valamint a továbbtanulási célok voltak. Mindezek mellett ugyanakkor kulcsszerepet játszott a célországtól remélt jobb életminőség, a személyes kihívások és komfortzóna feszegetések, a kaland- és felfedezésvágy. Sokakat pedig a klasszikus tiszta lappal kezdés vágya terelt egy idegen országba, emellett akadtak olyanok is, akik a nyugdíjas éveiket kívánták egy régen kiszemelt helyen tölteni. De vajon milyen szándékok állnak a magyar emberek külföldre költözésének hátterében?