2022.12.13. 13:05:00 5118 207

Karácsonyi kreatív - Újabb DIY dekorációk az ünnepre
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ti is imádjátok a szodaszép karácsonyi dekorációkat nézegetni az ünnepi filmekben és a netes képeken? Annyi, de annyi jó ötlet vár megvalósításra! Csak ne lenne ilyen időigényes összeválogatni az álmainkban kitalált díszítés alkotóelemeit!

Dekoráció bakanccsal - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Dekoráció bakanccsal

Amikor pedig nem is az időhiány, hanem az anyagiak akarnak minket visszarepíteni a valóságba, hamar legörbülhet a szánk… De várjunk csak! Némi fantáziával, gyors kutatással a padláson/garázsban és egy kis kézügyességgel még mindig divatos és hangulatos látványt varázsolhatunk az otthonunkba.

Ne dobd ki a régi bakancsot!

Mosd le, kend be cipőápolóval, hogy szép fényes legyen, majd tedd a díszek közé! A bakancsba kerülhet feldíszített - vagy simán saját tobozával díszelgő - fenyőág és cukorpálca is. Míg köréje tetszés szerint elrendezheted a többi díszt.

Ünnepi díszpárnákÜnnepi díszpárnák

Elő a varrógéppel!

Már néhány méternyi ünnepi anyagból karácsonyi hangulatú lakásdekort tudunk alkotni: asztalközép, szalvéták, takaró a kanapéra, vagy új díszpárna huzat is kikerülhet a kezeink közül. Hogy spórolhassunk a drága karácsonyi mintás anyaggal, a párnák egyik felét is elég abból készítenünk, míg a másik fele egy olcsóbb, de színben hozzá passzoló vagy fehér anyagból is állhat.
Aki jobban benne van a varrásban, a karnisokról lelógatható díszfüggönyt is varrhat.
Varrógép nélkül is alkothatunk karácsonyi dekorációt, bár ekkor inkább apróbb, akasztós kis díszekre gondoljunk, amiket vattával vagy levendulával is kitömhetünk.

Karácsonyi dekoráció játékautóvalKarácsonyi dekoráció játékautóval

Gyerekjátékokból csecsebebe!

Mitől lesz a dekoráció karácsonyi? A színektől és a formáktól! Ha találsz bármi olyat, a gyerekek régi játékai között, ami egy kis átalakítással passzolhat az elképzelésedbe, nosza, ess neki!
Lehet, elég lesz némi fényes vagy csillámos festék, hogy a régi furgon ott díszeleghessen a gömbök és tobozok között? Illetve mit szólnál ahhoz, hogy a műanyag házikó, mint valami örökéletű mézeskalácskunyhó, karácsonyi fényt kapjon?
A duci kis játékbabák pedig pufók puttócskákként kelhetnek új életre!

Az újrafelhasználás nem csupán pénztakarékos, de rendkívül szórakoztató programot is teremthet. Sőt, még az adventi időszak jellemző díszeit is fel fogja dobni, ha valami igazán fantáziadús megoldással állsz elő!

Szerző: GAM

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Itt a február, a befőzés ideje! – A narancslekváré biztosan!

Jó, a cím kicsit túlzás, a február cseppet sem a befőzés időszaka. Bár ahogy a nyár, ősz kincseiből is szeretnénk elrakni télre, úgy miért ne lenne jó ötlet elpakolni a hideg évszak ízeit, illatait a melegebb időszakra? Mondjuk, egy finom narancslekvár a reggeli pirítóson nyáron is csúszik, ugye?

Drakula történetek. Valóság vagy fikció?

Drakula halott és élvezi, Az ismeretlen Drakula, Nosferatu: az éjszaka fantomja, Van Helsing, Renfield, The last voyage of Demeter… csak néhány alkotás a filmek tömkelegéből, melyeket az elmúlt években láthattak az érdeklődők Drakulával a középpontban különféle kategóriában és stílusban. Nem beszélve a regényekről – példaként Bram Stoker dark-fantasy műfajban készült Drakula-történetéről, vagy mondjuk Karen Essex A szerelmes Drakula szórakoztató regényéről. Megunhatatlan? Elgondolkodtató, esetleg elborzasztó? Mi az a belső mágnes, amely örökzölddé formáltan magához vonzza a Drakulát „boncolgató” történetek garmadáját?

Ide ne! – 2+1 hely a testeden, ahova nem való a parfüm

Megtalálni a legjobb pontot a bőrödön, ahol a legjobban és a leghosszabb ideig illatozik a parfüm – hát, nem egy egyszerű feladat. Némi utánajárás és nem kevés kísérletezgetés után azonban sikerrel járhatunk, minden esélyünk meglesz az egész napos illatozásra. Ám vannak tiltólistás helyek a bőrünkön, ahova vétek parfümöt fújni.