2019.01.04. 18:01:05 10586 341

Ne légy savanyú! – Ezért (is) szeresd a citromot!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Míg nyáron finom limonádé készül belőle, addig télen a melengető teád ízesítője. Naná, hogy a citromról van szó, ami akár finom desszertek alapanyaga is lehet. Sőt, akár egészségünk, immunrendszerünk erősítésében, támogatásában is komoly szerepet kaphat.

Citrom és citromlé - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Citrom és citromlé

De miért is jó nekünk a citrom? Mondjuk, ezek miatt!

Ha vízzel hígítod!

Egy jó pohár citromos víz nem csak frissít, de az emésztésedre is jó hatással lehet! C-vitamin tartalma magas, ám ugyanúgy tele van antioxidánsokkal, káliummal, magnéziummal. Az imént felsoroltak miatt is támogatja az immunrendszered, segíthet a fogyásban, és segíthet megakadályozni bizonyos gyulladásokat.

A szépségednek is jót tesz!

Körömgombára, valamint elszíneződött körmök ellen is hatásos lehet a sárga gyümölcs leve. Száraz fejbőr esetén készíts keveréket citromból és vízből és dörzsöld át azzal a fejbőröd!

No de mit keres a citrom a hálószobában?

Amellett, hogy eszed-iszod a citromot, vagyis inkább annak levét, egy szeletkét csempészhetsz belőle akár a hálószobádba is! Segíthet, ha megfáztál, ha asztmás, vagy egyéb allergiás tünetektől szenvedsz. Emellett kellemes illatot is varázsolhatsz vele a hálódban!

Ha pedig egy igazán citromos, alkoholos italra vágysz, készíts limoncellot házilag! Amennyiben édesség alapja lesz a citrom, úgy itt találsz hozzá egy szuper receptet! És hogy ne csak a szórakozás legyen a terep, akár házi ablaktisztító alapja is lehet! És ki hitte volna, hogy porszívózás után akár a citromtól is illatozhat az otthonod! Sőt, egy kis citrom még az „ahová a király is gyalog jár” típusú helyeket is tisztán tarthatja.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...