2019.01.04. 18:01:05 10538 341

Ne légy savanyú! – Ezért (is) szeresd a citromot!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Míg nyáron finom limonádé készül belőle, addig télen a melengető teád ízesítője. Naná, hogy a citromról van szó, ami akár finom desszertek alapanyaga is lehet. Sőt, akár egészségünk, immunrendszerünk erősítésében, támogatásában is komoly szerepet kaphat.

Citrom és citromlé - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Citrom és citromlé

De miért is jó nekünk a citrom? Mondjuk, ezek miatt!

Ha vízzel hígítod!

Egy jó pohár citromos víz nem csak frissít, de az emésztésedre is jó hatással lehet! C-vitamin tartalma magas, ám ugyanúgy tele van antioxidánsokkal, káliummal, magnéziummal. Az imént felsoroltak miatt is támogatja az immunrendszered, segíthet a fogyásban, és segíthet megakadályozni bizonyos gyulladásokat.

A szépségednek is jót tesz!

Körömgombára, valamint elszíneződött körmök ellen is hatásos lehet a sárga gyümölcs leve. Száraz fejbőr esetén készíts keveréket citromból és vízből és dörzsöld át azzal a fejbőröd!

No de mit keres a citrom a hálószobában?

Amellett, hogy eszed-iszod a citromot, vagyis inkább annak levét, egy szeletkét csempészhetsz belőle akár a hálószobádba is! Segíthet, ha megfáztál, ha asztmás, vagy egyéb allergiás tünetektől szenvedsz. Emellett kellemes illatot is varázsolhatsz vele a hálódban!

Ha pedig egy igazán citromos, alkoholos italra vágysz, készíts limoncellot házilag! Amennyiben édesség alapja lesz a citrom, úgy itt találsz hozzá egy szuper receptet! És hogy ne csak a szórakozás legyen a terep, akár házi ablaktisztító alapja is lehet! És ki hitte volna, hogy porszívózás után akár a citromtól is illatozhat az otthonod! Sőt, egy kis citrom még az „ahová a király is gyalog jár” típusú helyeket is tisztán tarthatja.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.