2023.09.28. 17:10:00 8232 273

Nagy őszi receptajánló 2: Ízes-színes desszertek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Amióta a gyúródeszkát koptatom az iskolapad helyett, már nem csak az őszi kirándulásokért várom ezt az évszakot, hanem a finomabbnál finomabb desszertekért is. Ha kedvenceket kellene választanom, bizony nagy gondban lennék, mivel szeretek újabb és egészségesebb süteményeket próbálok ki.

Sütőtökös pite - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sütőtökös pite

Most is szeretnék kedvezni azoknak az olvasóknak, akik gyors eredményeket szeretnek elérni, így rögtön itt van nekik egy válogatás vegyes őszi gyümölcsökből készíthető édességekről. Ha nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt, akkor sem kell lemondanunk az ízletes desszertekről, mivel a gyümölcsaláta őszi kiadásban ugyanolyan közkedvelt, mint nyári társa.

Receptek őszi gyümölcsökből

A különleges ízek kedvelői tekerhetnek egy egyszerű, de annál megosztóbb ízesítésű tekercset birsalmából. A hűvös téli esték kötelező forró italaihoz elkél egy kis ropogtatnivaló is, így ezt a fügés teasüteményt bőven lesz alkalmunk kipróbálni.
Ha pedig vendégek fogadására készülünk, arassunk sikert egy körtéből készült tortával.

Szilvából mindegyikünk tud mondani kapásból három süteményt is. Most szélesítsük ki repertoárunkat egy különösen dekoratív pitével egy zamatos lepénnyel, és gyermekkorunk abszolút favoritjával a szilvás (vagy almás) gombóccal.

Nincsen ősz sütőtökös csodák nélkül, kezdésként kanalazzunk egy könnyű pohárkrémet, a fügés keksz váltótársaként rendszersítsünk be sütőtökös kekszet,de a csodaszép színű zöldségünkből muffin és kókuszgolyó is készülhet.

Őszi desszertek kizárólag felnőtteknek

Átmelegedni nem csak forró italoktól lehet, de egy kevés alkoholtól is! Szerencsére néhány ml belőlük a gyümölcsöknek is jól állnak. A bort házasítsuk körtével így simán, vagy cifrázzuk meg és hozzunk létre egy teljesen más desszertet csokoládéval.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

SEMMELWEIS EGYETEM: A KÓROS SOVÁNYSÁG TOVÁBBRA IS ELVÁRÁS A DIVATSZAKMÁBAN

A divatmodellek csaknem 90 százaléka vélekedik negatívan a testéről, és több, mint kétharmaduk szigorúan kontrollálja, mit és mennyit eszik a Semmelweis Egyetem új, világszinten is egyedülálló nemzetközi kutatása szerint. Ez az első ilyen mélységű kvalitatív felmérés a témában, melyben a válaszadók majd’ 90 százalékáról az is kiderült, hogy túlságosan sovány, az elmúlt évek ún. „plusz méretes”, azaz „test pozitív” divatmozgalma ellenére. A kutatók a szélsőséges szépségideálok mentálisan és fizikailag is káros hatásaira hívják fel a figyelmet, melyek evés- és testképzavarhoz vezethetnek, és nem csupán a modelleket, hanem a rájuk példaképként tekintő fiatal lányokat is érintik.

Ezért érdemes lapozgatni a „füveskönyveket”

A sokak ágy mellé helyezett olvasmányává vált Márai-féle Füves könyv olyan minden embert érintő és érdeklő kérdéseket tart szem előtt, mint: a testi fájdalom enyhítési módjai vagy éppen a mindennapi alapigazságok. Az eredetileg botanikai ismeretek közlésére alkalmas füves- vagy füvészkönyvek idővel életbölcsesség-gyűjteményekké váltak, melyek az élethosszig tartó önismeret útján tanácsokkal, intelmekkel és útmutatásokkal szolgálnak bennünket.

Fel a kalappal! Elegáns védelem a fejnek

Érdekes, hogy egészen a XVII. század beköszöntéig egyetlen úri hölgy sem viselt kalapot. Viseltek azonban a cselédasszonyok, az alsóbb rétegekhez tartozó fiatal lányok, majd a későbbiek folyamán a városi polgárság hölgyei is. Ezután már nem kellett sok ahhoz, hogy a pompás kalapok belopják magukat a nők budoárjaiba, így előszeretettel viselték azokat séták, cukrászdázás, díszes vacsorák, vendéglők, teadélutánok idején, vagy éppen udvarlók fogadásakor. Nem csoda hogy a fejfedő-eleganciának ma is sokan hódolnak.