2017.10.01. 08:28:39 13888 381

Megérkezett az ősz, és vele együtt a tökszezon – Készíts belőle gyors és finom desszertet!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Tavaly ilyenkor a sütőtök mindennapos vendég volt nálunk – megindult a hozzátáplálás, és az 5 hónapos nagyfiú nem bírt betelni ezzel a finomsággal. Ette burgonyával, almával, céklával keverve, vagy csak úgy, magában. Ugyan a pürékorszakon már túl vagyunk, de idén is igyekszem belecsempészni az étrendjébe!

Finom sütőtök - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Finom sütőtök

1 évvel ezelőtt muffinként már készítettem, ami szintén nem egy bonyolult művelet, de idén jó lenne valami újat is kipróbálni. Mondjuk, valami (szintén) gyorsat. Valami különlegeset. Valami pohárkrémet, vagy valami nagyon hasonlót! Naná!

Poharas sütőtökös süti

Hozzávalók:

-35 dkg mandulás csók (aprósütemény) vagy mézes keksz (néhány darabot már az elején tegyél félre dekorációnak)

  • 3 evőkanál cukor

  • 1 kisebb sütőtök (Hokkaido)

  • 12 evőkanál olvasztott vaj

  • 1 teáskanál fahéj

  • 22 dkg túró

  • 22 dkg tejszín

A különböző rétegeket ilyen sorrendben és a következő módon készítheted el.

A tökös réteg:

Hámozd meg a tököt, majd távolíts el a magját, és szeld fel kis darabokra. Körülbelül 20 perc alatt főzd puhára a tökdarabokat, majd ha kész, pürésítsd cukorral és fahéjjal, majd tedd félre.

A kekszes réteg:

Tedd a turmixgépbe a kekszeket, és darabold kis darabokra. De akár egy tiszta konyharuhába is teheted őket, és néhány jól irányzott, húsklopfolóval mért ütéssel törd apró darabokra őket. Ha megvan a „darabolás”, keverd össze az olvasztott vajjal és tedd félre.

A tejszínes réteg:

A tejszínt verd kemény habbá, majd keverd össze a túróval és tedd félre.

Most pedig jön a rétegezés! A legjobb, ha a kekszes réteggel kezded, erre jöhet a tökös, majd a tejszín. Jó, ha olyan poharat választasz, amibe legalább kétszer meg tudod ismételni a rétegezést. A tetejére a tejszínhab kerüljön, és erre mehet néhány keksz, díszítés gyanánt!

Forrás: brigitte.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.

Ismered a világ legjelentősebb szimbólumait és azok hátterét?

A szimbólumok társadalmi életünk fontos elemei, amelyek különféle megjelenési formákat ölthetnek magukra a hétköznapi közlekedési jelzésektől az üzleti szférában megjelenő márkaépítő logókig. Találkozhatunk velük a szavak, jelek, alakzatok, színek, karakterek formájában, melyek mindegyike valamilyen elvont fogalom, eszme képviselőjeként, egyfajta vizuális történetmondóként tartható számon. Minden szimbólum mögött lebilincselő háttértörténet lapul. Ismered ezeket?

Mióta ünnepeljük a születésnapokat?

A modern társadalomban teljesen szokványos személyes ünneppé lett születésnapokat a történelem előtti civilizációkban kizárólag a kiváltságosok tarthatták meg. A születésnapi rituálék ugyanis csak az uralkodók és nemesek számára fenntartott eseményekként voltak számon tartva. Eredetileg leginkább az élet körforgására emlékeztető jelentését tartották számon. Több kultúrában pedig a közösség összetartozásának szimbólumaként szerepelt, amikor az egyén – mint a csoport fontos tagja – érdemeit, közösségben betöltött szerepét ugyancsak értékelték. Ezek a visszajelzések idővel a családi és szociális ceremóniák szerves részévé váltak, amikor az ünnepelt pozitív visszajelzéseket kaphatott magáról.