2022.10.19. 17:25:00 7948 289

Áztasd a körtét folyékony szőlőbe! Desszertek csak felnőtteknek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha ősz, akkor szőlő: A gyümölcs, amit sokan inkább inni szeretnek, mint ételként fogyasztani. Azonban a folyékony szőlő, azaz a jó bor is lehet ételek hozzávalója, és nem is csak a húsok ízesítéséhez illik! Vörös, fehér vagy rosé? Azonnal fogyasztva vagy későbbi alkalmakra előkészítve? Bármelyikre is esik a választásod, a közös nevező ma a körte lesz!

Körtés desszert vörösborban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Körtés desszert vörösborban

Készíts egy adag buggyantott körtét, és tárold üvegekbe. Ebből ajándékba is adhatsz! A körtés desszertek nagyszerűen passzolnak fagylalthoz vagy forró csokoládémártáshoz is.

Vaníliás és fehérboros buggyantott körte

Hozzávalók 2 x 1 literes üveghez:

300 gr porcukor 2 kisebb fahéjrúd 1 vaníliarúd kikapart magjai 10 db kardamom 300 ml fehérbor 200 ml víz 1 kezeletlen héjú citrom 10 kicsi, kemény körte fagylalt vagy forró csokoládészósz a tálaláshoz

Elkészítése:

Első lépésként, vágjunk ki egy kört a sütőpapírból, sablonként egy nagy serpenyőt használjunk, amit a recept elkészítéséhez is használni fogunk. Ezután tegyük bele ebbe a serpenyőbe a cukrot, a fahéj rudakat, a vaníliamagokat, a fahéj rudakat, a kardamomot, a bort és a 200 ml vizet. A citromot mossuk meg, majd a fehér, keserű részt elkerülve vékonyan hámozzuk is meg. A serpenyő tartalmához keverjük a héjat, majd lassú tűzön melegítsük addig, amíg a cukor fel nem oldódik.

A körtéket meghámozzuk, de a szárakat hagyjuk érintetlenül! Vágjuk félbe hosszában a magházon keresztül, majd egy éles késsel távolítsuk is el a magokat. Tegyük a körtéket óvatosan a serpenyőben főzött folyadékba, majd vegyük alacsonyabbra a hőt, és lassan forraljuk fel. Fedjük le a körtéket a kivágott sütőpapírral, és süssük a körtéket további 20-30 percig, vagy tűpróbáig. (Akkor jó, amikor kis ellenállással átszúrható.)

Eközben főzzünk ki két 1 literes befőttesüveget, hogy amikor a körte megfő, akkor még forrón át tudjuk tölteni azokba. A körtéket mindenképpen lepje el a folyadék. Zárjuk le és hagyjuk kihűlni. Hűvös helyen akár hat hónapig is eláll. Ízlés szerint hidegen fagylalttal vagy forró csokoládészósszal átmelegítve melegen is tálalhatjuk.

Buggyantott körte fűszerezett vörösborban

Hozzávalók:

1 vaníliarúd kikapart magja
1 üveg vörösbor
225 gr porcukor
1 félbevágott fahéjrúd
néhány friss ág kakukkfű
6 db körte

Elkészítése:

A vaníliarudat hosszában vágjuk félbe, és kaparjuk ki a magokat. Ezután a borral, a cukorral, a fahéjjal és a kakukkfűvel együtt egy magas falú serpenyőbe tesszük. A vaníliarúd mindkét felét vágjuk el három hosszú, vékony csíkra, majd tegyük bele a serpenyőbe. Végül hámozzuk meg a körtéket is, de a száraikat hagyjuk meg. A körtéket lefedve 20-30 percig pároljuk, ügyelve arra, hogy a bor teljesen ellepje. Sikeres tűpróbáig főzzük.
Miután kivettük a körtéket a serpenyőből, forraljuk át a visszamaradt folyadékot, hogy végül szirupos legyen.

A körtéket a kihűlt sziruppal nyakon öntve, egy darab fahéjjal és vaníliával, valamint egy-egy kis ág kakukkfűvel díszítve tálaljuk. A vörösborban buggyantott körte fogyasztás előtt legfeljebb 2 nappal előre elkészíthető, és tálalásig hűtve tárolandó.

Forrás: www.bbcgoodfood.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...