2019.10.14. 10:40:40 10112 321

A narancssárga csodaszer! – Ezekért mind érdemes szeretni a sütőtököt
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Családunk legifjabb tagjának köszönhetjük, hogy megismertük a sütőtököt. Kisfiunk hozzátáplálása óta rendszeres vendég nálunk ez a finomság ősz elejétől egészen a tél végéig. Először csak azért ettük, mert finom, pedig nem csak ez az érv szól a fogyasztása mellett.

Finom sütőtök - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Finom sütőtök

Rendkívül sokoldalú zöldségről van szó a sütőtök esetében, úgyhogy érdemes beszerezni belőle és folyamatosan tölteni a készleteket.

Sütőtök az egészségedért (és a tele pocakért)

Felsorolni is nehéz, mennyi vitaminban és ásványi anyagban bővelkedik ez az őszi finomság! Itt van mindjárt a tökéletes látásért felelős A-vitamin. A rák ellen is felveszi a harcot, köszönhetően magas antioxidáns tartalmának. A benne lévő rostok nem csak a tele, hanem a lapos hasért is felelősek lehetnek, hiszen alacsony kalóriatartalmának és magas rosttartalmának köszönhetően remekül beilleszthető a diétába is. És ha már őszi, téli hónapok, akkor bizony a folyamatos nátha is kísérőnk lehet, persze, csak ha nem erősítjük immunrendszerünket. A C-vitamin pótlására például az egyik legjobb választás a sütőtök!

És hogy mi minden készülhet sütőtökből?

  • Mondjuk egy finom leves!

  • Remek és gyors főétel vagy egy szuper köret!

  • Naná, hogy egy szuper desszert is összedobható egy kis sütőtökkel!

Sütőtök a jó formáért

Edzés után fontos, hogy minél előbb pótoljuk az elveszített energiát. Valószínűleg az egyszerű „fogyaszthatósága”, szállíthatósága miatt sokaknak a banánra esik a választása. Ám – hogy elektrolitháztartásunk gyorsan a helyére billenjen – káliumtartalma miatt érdemesebb inkább egy sütőtökből készült nyers turmixot elkortyolni egy fárasztó edzés után.

Sütőtök a szépségedért

A benne lévő antioxidánsok a szép bőrért is felelősek. A béta-karotin, amiben igencsak bővelkedik ez a narancssárga csoda, semlegesíti a bőr öregedéséért is felelős szabadgyököket. Ha nem ennéd, hanem mondjuk, az arcodra kennéd a sütőtököt, nálunk tuti bőrradír receptet is találsz. Még több sütőtökös „szépségkencéért” pedig kattints ide!

Sütőtök dekorációként

Ha sütőtök, és október, akkor naná, hogy töklámpás! Ne hagyd ki idén sem a farigcsálást, készíts valami igazán mókásat, vagy valami teljesen hagyományosat!

És ha nem csak a húsát fogyasztanád

Azt tudtad, hogy a pirított tökmag az egyik természetesen előforduló koleszterincsökkentő? Rendszeres fogyasztásával visszaszorul a vérben az LDL koleszterin (vagyis a rossz koleszterin) szintje. Ezzel a különböző szívproblémák, érelmeszesedési gondok előzhetőek meg. Emellett a hangulatodat is javítja, ezt pedig a benne található triptofán vegyületnek köszönhető, melynek nyugtató hatása lehet idegrendszerünkre. A tökmagolaj pedig igazi kincs, hiszen nem csak salátánknak ad finom ízt, hanem egészségünkre is igen pozitív hatással lehet!

Forrás: bien.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Jól jön egy kis segítség? 10 reményteljes gondolat a mentális tarsolyodba

Olykor-olykor ránk virradnak olyan napok, melyeket hála helyett inkább a fejünkre húzott paplan mozdulatával köszöntünk. Megtépázottnak, alulmotiváltnak és szellemi-fizikai erőtől fosztottnak érezzük magunkat. Szerencsére több jó hírünk is van ilyen helyzetek, amelyek kellő pszichikai munícióval látnak el bennünket ahhoz, hogy erőt merítsünk a „továbbiakhoz”.

Franciaországban egyre több a száz év feletti ember

Egyre több száz év feletti ember él Franciaországban, és megjelent egy új korcsoport, a "szuperszázasoké", amelybe azok tartoznak, aki 110 év felettiek - derül ki a francia Demográfiai Tanulmányok Nemzeti Intézetének (INED) egy szerdán közzétett tanulmányából.

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?