2022.10.11. 09:35:00 6536 227

Elhízás elleni világnap - Tegyünk az egészségünkért!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mi szükséges a boldog élethez? Ezt csak te magad tudhatod, de arra a kérdésre, hogy mi szükséges egy egészségesebb, egyúttal hosszabb élethez, már sokkal konkrétabb választ lehet adni! Nagyon fontos a magasságunkhoz és testalkatunkhoz képest meghatározott ideális testsúly elérése és megtartása.

Stop túlsúly! - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Stop túlsúly!

A világon jelenleg úgy 800 millió(!) ember számít elhízottnak, és az előrejelzések szerint 2030-ra a gyermekkori elhízásban érintettek száma is brutálisan meg fog ugrani! Éppen ezért a korábbi éveknél is nagyobb hangsúlyt szeretnének fektetni a mai világnap üzenetére. Természetesen az elhízás elleni világnapról van szó.

Az elhízás problémája nem áll meg a saját tükörképünk előtt, hanem globális mértékű. Egy másik aspektusból vizsgálva is komoly össztársadalmi kérdés, hiszen a túlsúly által okozott egyre súlyosbodó egészségügyi problémák kezelése sok helyen hatalmas erőfeszítést kíván a szociális háló által működtetett egészségügytől.

A különböző mértékű súlyproblémáknak változatos kiváltó oka lehet: például valakinél csak úgy egyszerűen elszalad a ló, mások érzelmi, megint mások hormonális okok miatt nem tudják tartani a kívánt súlyukat. Az ideális testsúly visszanyerése után sokak ugyanabba a hibába esnek, amit jojo-effektusnak nevez a társadalom. Tehát nem csak az kíván önfegyelmet tőlünk, hogy egyáltalán fogyni kezdjünk, de önmérséklet szükséges ahhoz is, hogy az a bűvös 8-10 kiló se szaladhasson fel ránk.

Betegségek, amelyeket túlsúly is okozhat:

Az asztma, a cukorbetegség és a magas vérnyomás a leggyakoribb megbetegedések, amelyeket az elhízásnak is köszönhetünk. Azonban az elhízás szintén gyakran okoz depressziót, Ez a mentális probléma az önmagunkkal szembeni elégedetlenség vagy (testi és lelki) bántalmazás miatt alakul ki. Sok kórosan elhízott személy menekül elszigeteltségbe szégyellt túlsúlya miatt.

Amit az elhízás ellen tehetünk:

Amennyiben azt tapasztaljuk, hogy - akár egy minket hátrányosan érintő körülmény miatt - pár kilóval többet nyom a mérleg, rögtön kapjunk észbe és ételadagjaink csökkentésével (azaz a táplálkozástudatosságunk fejlesztésével) és egy kicsivel több testmozgással állítsuk egyenesbe a dolgokat. Minél inkább elhagyjuk magunkat, annál nehezebb dolgunk lesz visszatérni az egészségesebb testképünkhöz.

Forrás: www.worldobesityday.org

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...