2017.08.03. 12:11:08 9332 268

Clean sleeping – Aludd magad igazán egészségedre!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Aludni nemcsak létszükséglet az élőlények számára, hanem egy nagyon fontos része az életünknek! Alvás közben csak látszólag nem történik semmi velünk, holott számos csodálatos folyamat zajlik le a szervezetünkben. Miért ne használjuk fel a lehető legeslegjobban a rohanó mindennapokat tördelő éjszakai „holtidőt”?

Ébredés egy pihentető alvás után - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ébredés egy pihentető alvás után

Ráadásul ezt az életmód tanácsot a szép és széplelkű Gwyneth Paltrow hozta divatba! Ki gondolta volna, hogy a sztároktól követendő őrületet is elleshetünk? ;)

Gwyneth a „tiszta alvás” jelentőségről és kivitelezéséről új könyvében ír nagy részletességgel, és állításait kutatók is megerősítik. Mi most összegyűjtöttük neked a legfontosabb szabályokat, amivel előkészítheted szervezetedet a legoptimálisabb éjjeli regenerálódásra:

1. Reformáld meg az étkezésed!

Bizony, rá kellene szokni a reggeli bőséges étkezésre, amit ráadásul ébredés után 30 perccel kellene elfogyasztani! Továbbá a tiszta étkezés is kulcsfontosságú; csak minimális finomított cukrot juttass a szervezetedbe az étkezéseid során!

2. Víz, víz, tiszta víz!

Igyál napi bő 2 liter folyadékot, ami a legjobb, ha nagy arányban víz. A koffein kerülendő, főleg a késő délutáni óráktól.

3. Tarts éjszakai böjtöt!

Élettani szempontból nem lenne hátrányos, ha az esti óráktól kezdve másnap reggelig már nem étkeznél. Gwyneth például 12 órán keresztül (este és reggel 8 óra között) nem vesz ételt magához, hogy pihentesse az emésztőrendszerét.

4. Feküdj le a tyúkokkal együtt!

A fentiekből következik, hogy Gwyneth Paltrow korán lepihen és annyit alszik, amennyit csak tud: minimum 7-8 órát pihen, de az optimális a 10 óra alvás lenne! Hogy hasonló eredményt érhess el, mint ő, legkésőbb 22:00-22:30 körül bújj ágyba.

5. Készíts pihentető szentélyt a hálószobádból!

Tüntesd el a szobából az összes (elektro)technikai berendezést, és a lefekvés előtti min. 1 órában ne is használd őket. Igen, a mobil is tabu! Ébresztés céljából elő kell, hogy kerüljön a jó öreg vekker.

Figyelj arra, hogy az ágyad elég kényelmes legyen, egy szuper párna szintén nem árt a minőségi alvást elősegítendő.

  • Esti rituáléként masszírozzátok meg egymás lábát pároddal minden egyes este.

Tegyél próbát és teszteld az új trendet néhány napig. Meg fogod látni, hogy a mélyebb alvás után sokkal több energiád lesz, boldogabb és pozitívabb leszel ébredéskor.

Azt se felejtsük ki, hogy a tartalmas, minőségi alvás segít kiteljesíteni és megőrizni a szépségedet!

Forrás: express.co.uk

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.