2020.04.17. 15:23:07 8814 285

Ne csak a tükörképed miatt mozdulj meg: Sporttal a mentális egészségért!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A testmozgás szervezetünkre gyakorolt egészségügyi előnyei közül a kinézetünkre vonatkozókat többnyire ismerjük, főleg mi, nők. Azonban a fogyókúra kiegészítése és az izmok építése mellett a pszichénkre is pozitívan hat a mozgás.

Tavaszi futás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tavaszi futás

Én kimondottan szeretek reggel, nem sokkal ébredés után edzeni, ugyanis nemcsak az alvás során elgémberedett tagjaimat tudom átmozgatni egy laza tornával, de az agytekervényeim is hamarabb felpörögnek.

Bizonyított tény, hogy az aktív életet élők – legyen az a mozgásforma akár edzőtermi edzés, otthoni torna, futás, lovaglás, tánc vagy vízi sportok - nemcsak fizikailag egészségesebbek, de mentálisan is erősebbek mindazoknál, akik nem szoktak sportolni.

A rendszeres testmozgás elménkre gyakorolt pozitív hatásai:

  • csökkenti a szorongást és a stresszt,
  • fejleszti a memóriát (főként, amikor mozgássorokat kell megjegyeznünk az edzés vagy tánc során),
  • elősegíti a minőségi alvást,
  • fokozza agyunk teljesítményét a magasabb szintű gondolkodás és döntéshozatal terén,
  • erősíti az idegrendszert.

Az idegrendszerhez kapcsolódóan említendő meg az endorfin nevű hormon, amely a mozgás hatására szabadul fel szervezetünkben. Az agyalapi mirigyben termelődő, boldogság hormonnak is nevezett vegyület hatása olykor 12 órán keresztül is kitarthat.

Edzés során tehát egyrészt kellemesen elfáradunk, másrészt mentálisan is feltöltődünk, emiatt érezzük utána a közérzetünket sokkal jobbnak.

Forrás

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezért érdemes lapozgatni a „füveskönyveket”

A sokak ágy mellé helyezett olvasmányává vált Márai-féle Füves könyv olyan minden embert érintő és érdeklő kérdéseket tart szem előtt, mint: a testi fájdalom enyhítési módjai vagy éppen a mindennapi alapigazságok. Az eredetileg botanikai ismeretek közlésére alkalmas füves- vagy füvészkönyvek idővel életbölcsesség-gyűjteményekké váltak, melyek az élethosszig tartó önismeret útján tanácsokkal, intelmekkel és útmutatásokkal szolgálnak bennünket.

Fel a kalappal! Elegáns védelem a fejnek

Érdekes, hogy egészen a XVII. század beköszöntéig egyetlen úri hölgy sem viselt kalapot. Viseltek azonban a cselédasszonyok, az alsóbb rétegekhez tartozó fiatal lányok, majd a későbbiek folyamán a városi polgárság hölgyei is. Ezután már nem kellett sok ahhoz, hogy a pompás kalapok belopják magukat a nők budoárjaiba, így előszeretettel viselték azokat séták, cukrászdázás, díszes vacsorák, vendéglők, teadélutánok idején, vagy éppen udvarlók fogadásakor. Nem csoda hogy a fejfedő-eleganciának ma is sokan hódolnak.

A tested többet „mondhat” minden szónál – Mert nem csak szavakkal kommunikálunk

Testünknek külön nyelve van, ami hangok és szavak nélkülisége ellenére is jelentőségteljes. A nem szavakkal közölt kommunikációs módok között élen járnak a gesztusok, a testtartás, a mimika, a szemkontaktus és a testtartás. Ezek alátámaszthatják vagy épp ellenkezőleg: érvényteleníthetik a verbálisan átadott üzenetközvetítéseket. Hitelesíthetik vagy hitelteleníthetik, hangsúlyozhatják vagy súlytalanná formálhatják mindazt, ami a szóbeli közlés során elhangzott.