2018.07.08. 13:50:56 12415 395

Teázzunk! – 3+1 okot adunk rá!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Talán furcsa, de megesik, hogy én még ebben a nagy melegben is megkívánom a teát. Általában esténként, valami finom, „lazítós”, nyugtató gyógyteát, mondjuk orbáncfűből. De meleg ide vagy oda, a reggeli zöldteámat sem hagyom ki, mert jobban indul vele a nap.:-)

Teázás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Teázás

És hogy miért jó még teát hörpölgetni? Na, ezekért itt ni!

Igyunk teát, mert…

... hidegben és melegben is finom!

Ihatod a télen, ha átfagytál, de akár egy kis rumot is csempészhetsz bele, csak hogy biztos legyen a „fűtőhatás”. Ledönthetsz egy bögrével, vagy még többel is mézesen, citromosan, ha megfáztál. Nyáron sem érdemes kihagyni, hiszen jól behűtve, vagy jégkockákkal remek szomjoltó.

... számára nem okoz gondot a változatosság!

Gyermekkoromban az igazi, cukros-citromos „menzatea” volt a sláger. Vagyis feketetea, jó nagy mennyiségben, nem kevés cukorral és némi citrommal ízesítve. Ittuk ezt a suliban, és otthon is. Aztán jöttek a gyümölcsteák, a filteres változat – itt már rájön az ember, hogy nem biztos, hogy el kell azt rontani az édesítő és a „savanyító” hozzávalókkal. Fiatal felnőttként közelebbi kapcsolatba kerülünk a zöld teával, hiszen a kávé mellett kellene még valami élénkítő!:-) Aztán, ahogy megyünk előre az időben, jönnek a finom gyógyteák, és nem is értjük, miért nem ezeket ittuk eddig. Igaz, kicsit macerásabb az elkészítésük, de megéri. Hiszen rengeteg búra, és még több bajra kortyolhatjuk őket, nem csak megfázásra.

... jót tesz a testnek!

Amellett, hogy egy-egy teafajta orvosolhat bizonyos problémákat, vitaminokkal is feltöltheti megfáradt szervezetünket. Fogyassz szeder, alma vagy hibiszkuszteát, ha valami jót tennél az immunrendszereddel. Télen egy remek gyömbértea dobhat sokat az állapotodon. Nem beszélve a különböző gyógyteákról – a természet egy csodálatos patikával ajándékozott meg minket, ne legyünk restek használni. Gyógytea recepteket itt, itt és itt találsz. Itt is érdemes még körülnézned. Hogy hogyan készíts gyógynövényekből forrázatot, arról pedig már itt is olvashattál.

... jót tesz a léleknek is!

A fenti cikkekből csemegézve is kitűnik, hogy teát bizony nem csak testi bajokra, de lelki gondokra is fogyaszthatjuk. Szorongás, depresszió, nyugtalanság, stressz – ezek mind-mind kezelhetőek természetes módon, gyógyteával is. (Ha nagy a baj, természetesen érdemes szakemberhez fordulni az otthoni kísérletezgetés helyett!) És persze, ha amúgy minden rendben van, azért egy csésze tea „nyugiban” való elhörpölgetése is igazán jót tesz a lelkivilágunknak. Néha-néha iktassunk be egy-egy ilyen alkalmat is.

Ötlet: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...