2018.04.23. 08:31:55 15369 507

Paradicsom, a házi csodaszer – Erre is jó lehet még, ha nem (csak) eszed
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mi, vagyis apró családom és én, alig várjuk a nyarat, amikor is a nagyszülők jóvoltából finomabbnál finomabb zöldségek és gyümölcsök kerülnek majd az asztalunkra! Legyünk őszinték, még ha nem is olyan szép nagyok, formásak, kerekek, mint mondjuk a boltban kapható társaik, de az ízük… hm, összehasonlíthatatlanul jobb!

Paradicsom, paradicsomlé - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Paradicsom, paradicsomlé

Ami mindhármunk nagy kedvence, az a finom, napsütötte hegyi paradicsom! A kétévesünk úgy eszi, mint valami mennyei mannát!:-) És amúgy mi is!:-)

Paradicsom, a sokoldalú!

És ha lenne belőle maradék, néhány darab, amit nem tudtunk, vagy nem akartunk elfogyasztani (lehetetlen!), akkor erre lehetne még felhasználni a konyhán kívül!

Ha sok a víz…

Ha ez egész napos üléstől, állástól, vagyis a kevés mozgástól a lábaid bedagadtak, elvizesedtek, a paradicsom, vízhajtó hatásának köszönhetően, akkor is a segítségedre lesz!

Emésztési panaszok?

A válasz rendkívül egyszerű! Paradicsom! Fogyassz belőle mértékkel, és az emésztőrendszered is hálás lesz érte!

Ha egész nap gyötör a fáradtság…

És mondjuk az életkedved is a nullával egyenlő, akkor vegyél, vagy egyél egy paradicsomot! Megemeli a vércukrodat, és az idegeidre, agyadra is jó hatással van.

Izzasztó napokra…

Talán első hallásra kicsit furcsának tűnik a következő módszer, de enyhe izzadás esetén talán segíthet! Adj 5 liter paradicsomlevet a fürdővizedhez, és üldögélj benne minimum 15 percet! Persze, aztán öblítsd le magad! Az izzadás csökkenhet!

Jó tanács a megfázásos időszakra!

Ugyan még elég távolinak tűnik a következő náthás időszak, a következő tanácsot érdemes elraktározni! Fogyasszunk minden nap paradicsomot, vagy paradicsomlevet, mert ez a piros zöldség erősítheti, támogathatja immunrendszerünket.

A bőröd is szeretni fogja!

Pattanásos bőr esetén érdemes bevetni a következő praktikát! Pürésíts össze két darab paradicsomot, adj hozzá egy teáskanál mézet, keverd össze őket alaposan, majd vidd fel a problémás területre. 10 percig hagyd hatni, majd alaposan mosd le!

Diétázol?

Ha igen, akkor főétkezések előtt mindenképpen fogyassz el némi paradicsomot, mondjuk akár saláta formájában is! Csökkenti az étvágyat, így kevesebb is elég lesz a fő fogásból!

Legyen a kertben is a jó barátod!

Ültesd a paradicsomot káposzta, kelkáposzta, vörös káposzta, karfiol közelébe, hogy a paradicsombokor illata elűzze azokat a pillangókat, melyek hernyói szeretik megcsócsálni a káposztafélék leveleit.

Még hatékonyabb fegyver a káposztalepkék ellen!

Ha a fenti ötlet mégsem kivitelezhető, készítsd el a következő „öntözőszert”. Egy edénybe tegyél néhány paradicsomlevelet, öntsd le vízzel, és hagyd állni néhány napig. Ha megvan, öntözd meg vele a már megtámadott növényeket!

Sebek esetén!

Ha a szád belül lesz sebes, gyulladt, a következő tipp jól jöhet. Szelj fel egy friss paradicsomot, szórd meg a felületét egy kis cukorral, majd a cukros felével tedd a problémás részre. 5-10 percig hagyd hatni!

Közeleg a nyár!

Bizony, és vele együtt a vakító, égető, perzselő napsugarak! Megeshet, hogy kicsit túlzásba vittük a napfürdőzést, vagy éppen eggyel kevesebbszer kentük be magunkat naptejjel, és a Nap máris egy kicsit megégette bőrünket! Ilyenkor tegyünk rá néhány szelet paradicsomot, ami hűti és nyugtatja a megpirult bőrt!

Termessz paradicsomot és tartsd távol a szúnyogokat!

Akár cserépben, akár a földben neveled a paradicsomod, jó, ha ablak közelében van a bokor, mert illata távol tarthatja a nem kívánatos vérszívókat.

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...