2023.06.29. 15:05:00 7039 254

Nincs megtakarításod? Segítünk elkezdeni félretenni!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Talán a nyár a második legkedvezőtlenebb időszak a karácsonyi szezon után, amikor érdemes elkezdeni spórolni, de a gazdasági mutatók és az előrejelzések olvasatában mindenképp célszerű néhány havi keresetünk összegének megfelelő tartalékkal rendelkezni. Nem vészmadárkodásként, csak kellő óvatosság céljából!

Spórolj! - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Spórolj!

Nos, ez nem lesz egyszerű menet, mivel a társadalom egy nagy része vagy bele van süppedve jelenlegi helyzetébe, mert így a kényelmes, vagy a takarója hosszánál jóvel messzebbre nyújtózkodik.
Nagyon vonzó lehet számunkra a tv-ben és az interneten látott, látszólag könnyed életmód, amit mások tárnak elénk, és természetes, ha valami hasonlóra vágyunk mi is, de kérlek ne, annak árán érd el a vágyaidat, hogy hitelt hitelre halmozol!

Egy elismert pénzügyi szakértőtől hallottam, hogy bizony a használtan vett autó is lehet luxuscikk, olyankor például, amikor a fenntartási költségéből egyéb létfontosságú dolgokat érhetnél el, és a tömegközlekedési hálózat is kielégítően működik a mindennapi feladataid elvégzésénél.
Mire akarok ezzel célozni? A nagy lábon élés minden háztartás esetében mást takar!

Ne verd adósságokba magad!

Kellene egy új tv, mert a régin már nem lehet belépni egy adott streamingcsatorna fiókjába? Ha már új, akkor legyen nagyobb? Felejtsd el, ha semmiképpen nem tudsz lemondani kedvenc sorozatodról, akkor se hagyd behúzni magad a fogyasztói társadalom megvezetésére kitalált marketingfogásoknak! Amikor kijönnek a legújabb divat ruhadarabjai, akkor sem kell lecserélni a fél ruhatárunkat, mert ez egy teljesen felesleges és pazarló kiadás lesz.

Változtass az életmódodon és a költségvetéseden!

Ha az előbbi, gyakorlatilag nulladik lépéssel sikerrel kiegyeztél, és nem növeled tovább feleslegesen a kiadásaid mértékét, érdemes a többi meglévő szokásodat is felülvizsgálni.
Rengeteg sikeres megtakarítással kapcsolatos ötletet gyűjtöttünk már össze az évek során, amiket most egymás után is elolvashatsz:

Hívjuk segítségül azokat a spórolással kapcsolatos tippeket, amiket mások már sikerrel kitapasztaltak. A főzést és az ezzel kapcsolatos bevásárlást nem is olyan bonyolult megreformálni, de a rezsiköltségeinken is meg tudunk takarítani, amennyiben figyelünk a vízfogyasztásunkra, valamint használunk olyan praktikákat, amelyek az áramfogyasztásunk csökkentését célozzák meg.

Van azonban egy olyan tényezője a megtakarítási folyamatunk sikerességének, amelyre kevesen gondolnak. Ez nem más, mint a gondolkozásmód!
A spórolás szó miatt az egész projektnek negatív felhangja lehet, ami az úgynevezett “hiánygondolkodást” erősítheti meg bennünk, holott éppen az ellenkezőjét kellene éreznünk azáltal, hogy ésszerűbbá szervezzük életünket és pénzügyeinket.
Érdemes megismerni, majd hasznosítani a sikeres emberekre jellemző gondolkodásmódot, mivel ezzel nem csupán a pénztárcánk vastagságáért tehetünk sokat, hanem az életünk egyéb területeit is felvirágoztathatjuk általa.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.