2014.12.15. 14:21:23 4668 63

5 szokás, ami csak úgy nyeli a pénzt
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hétköznapi szokásaink, észre se vesszük, és igazi pénztemetők lehetnek. Beazonosításukkal, majd a leszokással súlyos ezreket spórolhatsz meg! De melyik az az 5 legádázabb szokás, amiről mindenképpen le kell mondanod, ha szeretnéd, hogy több maradjon a pénztárcádban? Eláruljuk!

Anyagi csőd - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Anyagi csőd

1. Ha mindig átalányt fizetsz, azt is késve

Nem mindig jódöntés átalányt fizetni. Amikor jön az éves elszámolás könnyen találhatjuk magunkat szemben olyan számokkal, amit egyben kifizetni eléggé költséges mulatság lesz, és akár adósságba is keveredhetünk miatta. Jobb havonta kifizetni a pontos összeget. Kérd, hogy havi szinten lejelenthesd az összes mérőóra állását, valamint vigyázz, hogy ne késd le a fizetési határidőket! A kamatokat könyörtelenül felszámolják.

2. Dohányzás

Talán ezt magyarázni sem kell, egy hihetetlenül egészségtelen szokás, ami ráadásul kész anyagi csőd. Ha napi 1 doboz cigarettát szívsz, az akár 30.000 forint is lehet havonta, ami 360.000 Ft évente. Gondolj bele, hogy mi mindenre költhetnél el 360.000 Ft-ot? Tudjuk, hogy nehéz a leszokás, de két okod is van rá: az egészséged és a pénztárcád.

3. Dorbézolás a meló után

Jó ötletnek tűnhet, hogy a feszültséget egy-két korsó sörrel mossuk le magunkról munka után a haverok társaságában, vagy beüljünk egy kávéra vagy egy teára a barátnőkkel. Havonta egyszer-kétszer bele is férhet a költségvetésünk függvényében, na de mindennap vagy hetente többször már túlzás lehet. Főként, ha olyan nagyvonalúak vagyunk, hogy rendszerint mi hívjuk meg a barátainkat. Öreg hiba és rossz spórolási taktika. Azokat az ezreseket már hozzá is dobhatjuk a cigipénzhez és mehet mind a malacperselybe.

4. Akcióvadászat

Valóban szükséged van valamire vagy csak úgy érzed, hogy szükséged van rá? Ha mérlegelted a dolog hasznosságát az életedben, és még mindig az a válaszod, hogy "Igen, ez a dolog kell", akkor hajrá, keresd meg a legolcsóbb ajánlatot. De csak azért megvenni valamit, mert most olcsó... Nem túl pénztárcabarát ötlet. A hónap végén adósság lehet a vége, ha könnyelműen szórod a pénzt.

Ugyanilyen pénzkidobást eredményezhet, ha szeretsz csak úgy bolyongani a szupermarket polcai között. Írj egy listát, és ragaszkodj hozzá. Bevásárláshoz itt gyűjtöttük össze a legjobb tippeket.

Jegyezd meg: a szenvedélyes vásárlás a pénztárcád legnagyobb ellensége lehet, legyen szó könyvekről, élelmiszerről vagy ruhaneműkről.

5. Szerencsejátékok és lottószelvények

A lottó talán még a kisebbik baj, de ha egyszer elkönyvelted, hogy nem születtél szerencsés csillagzat alatt, akkor miért költesz még mindig minden egyes héten rá? Arról meg ne is beszéljünk, akinek a szenvedélyévé válik a játék, és súlyos adósságokat halmoz fel annak érdekében, hogy játszhasson, várva a csodát. E közben elhanyagolja társas kapcsolatait és akár a munkáját is, ami további pénzügyi problémákhoz vezethet.

Forrás: finance.yahoo.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Unokázós bűnszervezetet számolt fel a budapesti rendőrség

Úgynevezett unokázós bűncselekményekre, vagyis idős emberek megtévesztésével elkövetett csalásokra specializálódott bűnszervezetet számolt fel a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK); a szervezet tagjai 2018 augusztusa és 2019 júniusa között 33 idős sértettől több mint 43 millió forint értékben csaltak ki készpénzt, illetve ékszereket - közölték rendőrségi vezetők keddi fővárosi sajtótájékoztatójukon.

Holmik Kínából? – AliExpress, Wish, Alibaba, a modern „kínai piac”

Szebbnél szebb, kreatív, ötletes, sokat ígérő dekorációs, és konyhai ötleteket láthatunk az internetet böngészve. És hogy hol tudjuk beszerezni a legtutibb kiegészítőket hozzá? A modern kínai piacon! Tehát a webshopokon, ahol botrányosan jó áron jutunk kütyükhöz bármilyen témában – csak ki kell várni! Íme minden, amit tudni akartál a kínai rendelős oldalakról!

Mennyi az annyi? Avagy a világ 10 legdrágább fűszere

A fűszerek az emberiség keletkezése óta nagy szerepet játszanak mindennapi életünkben. Erre engednek következtetni az antik írásos emlékekben ezekre tett utalások is. Az archeológusok már i.e. 3000 előtti egyiptomi sírokban is találtak fűszereket, amelyeket a test balzsamozására használtak. I.e.200 és 1200 között a rómaiak fűszerekkel kereskedtek az Egyiptom és India között megtett óceáni utazásaik során. Borssal, fahéjjal, szerecsendióval, gyömbérrel tértek haza.