2017.09.20. 17:58:21 13853 405

Ugorj a kádba és spórolj! – Tuti tippek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szeptember van, megkezdődött az iskola, óvoda, ugyan még messzinek tűnik, ám lassan, de biztosan a fűtési szezon is megérkezik. Úgyhogy, ha a nyáron nem is nagyon sikerült, most ideje kicsit spórolgatni. De hol is kezdjük! Mondjuk a fürdőszobában!

Zuhany - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Zuhany

Hát akkor nézzük is, mivel és hogyan is spórolhatunk például a fürdőszobában.

Víz, víz, víz…

Talán nem is kérdés, hogy a fürdőszobában a legkönnyebb, vagy éppen a legnehezebb a vízzel spórolni. De persze, azért mással is lehet! Ha ezt a néhány tanácsot megfogadod, a pénztárcád is hálás lesz érte:

  • Kezdjük mondjuk a fogmosással! Neked is megvan az a szokásod, hogy míg a fogaidat dörgölöd, folyatod a vizet? Akkor gyorsan mondj le róla, ha szeretnéd csökkenteni a vízszámládat! Ha csúcsra szeretnéd járatni a spórolást, meleg víz helyett használj hideget!

  • Ugyan jó néha elmerülni a forró habokban, de azért ha lehet, az esetek többségében inkább a zuhanyzást válaszd!

  • Ha sikerült letenned a voksod a zuhany mellett, akkor is van még mire ügyelni! Például amíg beszappanozod magad, nyugodtan zárd el a csapot, ne folyjon feleslegesen a víz!

  • Kérd meg a kedves párod, hogy nosztalgiázzon néha, és a villanyborotváról térjen át a hagyományos, borotvahabos, nedves borotválkozásra. (Esetlen növesszen szakállat…:-))

  • Ha szabályozható a fűtés a fürdőszobádban, csak akkor tekerd fel, ha huzamosabb ideig bent tartózkodtok a fürdőszobában!

  • Spórolj az árammal is! Biztos, hogy a zuhanyzáshoz feltétlenül szükséges az összes lámpa felkapcsolása? Ugye, hogy bővel elég csak egy!:-)

  • Ugyan ez a rossz idő beköszöntével már nem igazán lehetséges, de ha odakint tombol a kánikula, nem kell magadat még a hajszárítóval is felforrósítanod. Nyugodtan hagyhatod, hogy a természet megtegye a dolgát, szárítsd napfénnyel tincseid!:-)

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...