2017.09.20. 17:58:21 13855 405

Ugorj a kádba és spórolj! – Tuti tippek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szeptember van, megkezdődött az iskola, óvoda, ugyan még messzinek tűnik, ám lassan, de biztosan a fűtési szezon is megérkezik. Úgyhogy, ha a nyáron nem is nagyon sikerült, most ideje kicsit spórolgatni. De hol is kezdjük! Mondjuk a fürdőszobában!

Zuhany - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Zuhany

Hát akkor nézzük is, mivel és hogyan is spórolhatunk például a fürdőszobában.

Víz, víz, víz…

Talán nem is kérdés, hogy a fürdőszobában a legkönnyebb, vagy éppen a legnehezebb a vízzel spórolni. De persze, azért mással is lehet! Ha ezt a néhány tanácsot megfogadod, a pénztárcád is hálás lesz érte:

  • Kezdjük mondjuk a fogmosással! Neked is megvan az a szokásod, hogy míg a fogaidat dörgölöd, folyatod a vizet? Akkor gyorsan mondj le róla, ha szeretnéd csökkenteni a vízszámládat! Ha csúcsra szeretnéd járatni a spórolást, meleg víz helyett használj hideget!

  • Ugyan jó néha elmerülni a forró habokban, de azért ha lehet, az esetek többségében inkább a zuhanyzást válaszd!

  • Ha sikerült letenned a voksod a zuhany mellett, akkor is van még mire ügyelni! Például amíg beszappanozod magad, nyugodtan zárd el a csapot, ne folyjon feleslegesen a víz!

  • Kérd meg a kedves párod, hogy nosztalgiázzon néha, és a villanyborotváról térjen át a hagyományos, borotvahabos, nedves borotválkozásra. (Esetlen növesszen szakállat…:-))

  • Ha szabályozható a fűtés a fürdőszobádban, csak akkor tekerd fel, ha huzamosabb ideig bent tartózkodtok a fürdőszobában!

  • Spórolj az árammal is! Biztos, hogy a zuhanyzáshoz feltétlenül szükséges az összes lámpa felkapcsolása? Ugye, hogy bővel elég csak egy!:-)

  • Ugyan ez a rossz idő beköszöntével már nem igazán lehetséges, de ha odakint tombol a kánikula, nem kell magadat még a hajszárítóval is felforrósítanod. Nyugodtan hagyhatod, hogy a természet megtegye a dolgát, szárítsd napfénnyel tincseid!:-)

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.