2023.05.17. 17:20:00 7455 264

Moringa: Szépségápolás és energizálás egy kapszulában
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az ázsiai és afrikai népi gyógyászat által évszázadok óta alkalmazott növény porított változatára nem olyan régen találtam rá. A jellegzetes ízű és színű zöld por elfogyasztása bizony okoz némi kihívást a számomra, de a testi és szellemi energetizálás érdekében bizony megtöltöm vele azokat a vegán kapszulákat!

Moringa - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Moringa

A moringa, mint utóbb kiderült kapható kapszula (és olaj) formájában is, így kényelmesebben is fogyasztható, mint az őrlemény. Emberi felhasználásának egészségügyi hatásai még alaposabb vizsgálódásra várnak, de az előzetes tanulmányok ígéretesnek tűnnek többféle úgynevezett népbetegség kezelése - pl. magas vérnyomás, koleszterin és vércukorszint problémák - esetén. Főként a fa levelei tartalmaznak nagy mennyiségben jótékony hatóanyagokat.

A moringa lehetséges egészségügyi hatásai

A növényt bemutató szlogen akár az is lehetne, hogy telis-tele vitaminnal (állítólag 90 félével, de köztük a legfontosabb a C-vitamin) és immunrendszert támogató antioxidánsokkal! Ez utóbbi a memóriánknak is jó barátja, és az agyat ért stressz káros hatásait is képes lehet csökkenteni. Az A- és az E-vitamin tartalma révén potenciális szépségápolási összetevővé is előléptetheti a gyógynövényt.
Általa fontos ásványi anyagokhoz (kalcium, vas, kálium) is juthatunk, de az emberi izomzat építéséhez szükséges aminosavakból és fehérjékből sincs hiány benne. Nem meglepő módon testsúlycsökkentő diéta és méregtelenítő kúra kiegészítő elemeként is számon tartják.
A már említett egészségügyi előnyei mellett rosttartalma az emésztés állapotára lehet pozitív hatással.

A moringa alkalmazásának ellenjavallatai

A növényből készült pépet és annak kérgét várandósság és szoptatás alatt tilos fogyasztani!
A jelenlegi tanulmányok eredményei azt mutatják, hogy a pajzsmirigy alulműködésben és az alacsony vérnyomásban érintettek számára inkább kerülni érdemes a moringa fogyasztását.
Valamint bizonyos gyógyszerekkel együtt használva azokkal nem várt kölcsönhatásba léphet, éppen ezért ez esetben mindenképpen konzultáljunk kezelő orvosunkkal, mielőtt táplálékkiegészítőként alkalmazzuk!

Forrás: www.hollandandbarrett.com, www.webmd.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...