2023.05.17. 17:20:00 7496 264

Moringa: Szépségápolás és energizálás egy kapszulában
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az ázsiai és afrikai népi gyógyászat által évszázadok óta alkalmazott növény porított változatára nem olyan régen találtam rá. A jellegzetes ízű és színű zöld por elfogyasztása bizony okoz némi kihívást a számomra, de a testi és szellemi energetizálás érdekében bizony megtöltöm vele azokat a vegán kapszulákat!

Moringa - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Moringa

A moringa, mint utóbb kiderült kapható kapszula (és olaj) formájában is, így kényelmesebben is fogyasztható, mint az őrlemény. Emberi felhasználásának egészségügyi hatásai még alaposabb vizsgálódásra várnak, de az előzetes tanulmányok ígéretesnek tűnnek többféle úgynevezett népbetegség kezelése - pl. magas vérnyomás, koleszterin és vércukorszint problémák - esetén. Főként a fa levelei tartalmaznak nagy mennyiségben jótékony hatóanyagokat.

A moringa lehetséges egészségügyi hatásai

A növényt bemutató szlogen akár az is lehetne, hogy telis-tele vitaminnal (állítólag 90 félével, de köztük a legfontosabb a C-vitamin) és immunrendszert támogató antioxidánsokkal! Ez utóbbi a memóriánknak is jó barátja, és az agyat ért stressz káros hatásait is képes lehet csökkenteni. Az A- és az E-vitamin tartalma révén potenciális szépségápolási összetevővé is előléptetheti a gyógynövényt.
Általa fontos ásványi anyagokhoz (kalcium, vas, kálium) is juthatunk, de az emberi izomzat építéséhez szükséges aminosavakból és fehérjékből sincs hiány benne. Nem meglepő módon testsúlycsökkentő diéta és méregtelenítő kúra kiegészítő elemeként is számon tartják.
A már említett egészségügyi előnyei mellett rosttartalma az emésztés állapotára lehet pozitív hatással.

A moringa alkalmazásának ellenjavallatai

A növényből készült pépet és annak kérgét várandósság és szoptatás alatt tilos fogyasztani!
A jelenlegi tanulmányok eredményei azt mutatják, hogy a pajzsmirigy alulműködésben és az alacsony vérnyomásban érintettek számára inkább kerülni érdemes a moringa fogyasztását.
Valamint bizonyos gyógyszerekkel együtt használva azokkal nem várt kölcsönhatásba léphet, éppen ezért ez esetben mindenképpen konzultáljunk kezelő orvosunkkal, mielőtt táplálékkiegészítőként alkalmazzuk!

Forrás: www.hollandandbarrett.com, www.webmd.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Beszürkültél? – Csak semmi pánik, ezek a frizurák Neked állnak majd a legjobban!

Az első hajszál megjelenése nem kis pánikra adhat okot. Pláne, ha viszonylag korán, a húszas éveink elején, közepén bukkan fel. Aztán lassan hozzászokunk, a hajszálakból lassan tincsek lesznek, majd idővel az egész hajkoronánk ezüstben játszik majd. De nyugalom, az ősz hajszínnek is megvannak a maga előnyei!

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.