2018.07.31. 14:49:37 10943 364

Baj van? Ezek segíthetnek! – Természetes stresszoldók
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az utóbbi pár hétben nem kicsit csaptak össze a fejem felett a hullámok: család, munka, meg még egy kis munka, háztartás, ezen felül nem ártott türelmes társként sem helyt állnom. És mivel fő az egészség, némi mozgást sem ártott beiktatni az életembe. No, szóval, nem volt egyszerű az élet.

Folyamatos stressz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Folyamatos stressz

Persze, az elején rendszeresen legyintettem, hogy másnak sem könnyebb, nem hagyhatom el magam, majd megszokom a terhelést, és különben is, nem lehetek ilyen nyápic. Aztán, amikor a máskor higgadtan kezelt helyzetektől is finoman szólva „kiakadtam”, akkor döntöttem úgy: megoldás kell, nincs mese. Hiszen a folyamatos nyugtalanságnak, stressznek, idegeskedésnek pont azok isszák meg a levét, akiket a legjobban szeretek.

A feladatok mennyiségét nem csökkenthettem…

Bizony, azok mennyisége maradt, úgyhogy kénytelen voltam más megoldás után nézni. Mivel természetes módszert szerettem volna választani, így egyértelműen a gyógynövényekre esett a választásom. Persze, egyszerűbb lenne bekapni valami csodapirulát, amitől azonnal a béka popója alá süllyed a stressz-szintünk, de ez hosszú távon nem a legjobb megoldás.

Vissza a természet(es)hez

Szerencsére, a természet patikája akkor is a segítségünkre van, ha egy kis stresszel gyűlik meg a bajunk.

Este ebből érdemes kortyolgatni

Az orbáncfű tea volt az első, amit kipróbáltam. Általában este, lefekvés előtt kortyoltam el belőle egy bögrével, a nyugodt álmok és a még nyugodtabb ébredés érdekében. Nem csak folyamatos stressz, hanem mondjuk depresszió esetén is képes megnyugtatni az idegeinket. Ha hirtelen ugrik fel a vérnyomásunk, akkor is jó szolgálatot tehet. Citromfűvel kombinálva kifejezetten jó tesz az utóbbi problémával küzdőknek is.

Ha már a citromfű…

A gyógynövényekben az a jó, hogy míg természetes módon hatnak, fogyasztásuk nem vezet függőséghez. Így a citromfűből készült teát is bátran fogyaszthatjuk, ha a stressz okozta fejfájás, nyugtalanság, álmatlanság kínoz minket. A bennünk felgyűlő feszültséget is oldja, ha rendszeresen kortyolgatunk belőle. De nem csak a belőle készült tea, hanem az illóolaja is hasonlóan jó hatással lehet stresszben megfáradt szervezetünkre. Bőrünkbe jutva segíthet „kimaxolni” a teljes megnyugvást. Ha nem csak nyugtató hatását használnád ki, hanem a konyhádban is kipróbálnál citromfűvel készült recepteket, itt találsz ötleteket hozzá.

Ha kombinálnád a citromfüvet

Az alacsony vérnyomással küzdőknek sem kell lemondaniuk a természet adta gyógymódokról. Nekik érdemes a citromfű mellé rozmaringot is választani, és a kettő kombinációjából készült teát fogyasztani. Miközben a citromfű nyugtat, a rozmaring az alacsony vérnyomásunkra, a kimerültség szellemi és fizikai tüneteire van igencsak pozitív hatással. Teája mellett illóolaja is hasonló hatással bír. Míg belélegezve szinte korlátlanul alkalmazható, ivóvízbe csöpögtetve (2-3 csepp), azaz belsőleg alkalmazva csupán pár napos kúrát érdemes tartani.

Szóval, ha összecsapnak fejünk felett a hullámok, gyötör minket a stressz, először érdemes inkább természetes gyógymódokat választani.

Cikkünk tájékoztató jellegű, nem helyettesíti az orvossal, szakemberrel való konzultációt!

Forrás: biotechusa.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...