2023.05.03. 17:20:00 7437 308

3+2 gyógynövény, amivel tavasszal helyre rábízhatjuk magunkat
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A tavaszi fáradtság még mindig veled tart? Energiaszinted ingadozó? Az időjárás sajnos még mindig nem igazán partner ennek feltöltésében: Amikor süt a nap, akkor az erős szél teszi próbára az immunrendszerünket és a hőérzetünket. Turbózzuk fel szervezetünket némi gyógynövény segítségével!

Tavaszi gyógynövények - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tavaszi gyógynövények

Amennyiben a nem kielégítő közérzetünk hátterében biztosan nem tápanyaghiány, pl. vas- vagy B-vitamin-hiány áll, tavaszi fáradtságunkat kezelhetjük természetes módszerekkel. A nyugodt alvás, az egészséges étrend és az elegendő testmozgás mellett gyógynövényeket is segítségül hívhatunk.

A tavaszi időszak alatt is fogyasztásra ajánlott gyógynövények:

Bazsalikom

Szeretnéd az egészséges életmódhoz köthető javaslatokat követni? A bazsalikom nyugtató hatása segít csökkenteni a stresszt és altató hatású. Az emésztésünk is profitál abból, ha fogyasztjuk.

Cickafark

A női bajok és a légúti fertőzések enyhítésére szolgáló gyógynövény az emberi szervezet számára hasznos ásványi anyagokat tartalmaz. A magnézium és a kálium tartalma mellett megemlítendő, hogy ez a gyógynövényünk a tavaszi méregtelenítő kúrák eleme is lehet.

Csipkebogyó

A C-vitamin fogyasztást akkor sem szabad elhanyagolni, amikor nem repkednek körülöttünk a mínuszok. A csipkebogyóban azonban más fontos vitaminok is megtalálhatók, köztük a B-vitamin.

Kamilla

A kamilla közismerten egy rendkívül sokoldalú gyógynövényünk; használható emésztési problémák és álmatlanság ellen, valamint a stressz csökkentésére. Azonban a téli hónapokban “megkopott” szépségünk életre keltésére is jó szolgálatot tehet, mivel remek bőr- és hajápoló.

Mentalevél

A menta hűsítő hatása miatt nem csupán a melegebb időjárás esetén lehet segítségünkre, hiszen a fáradtság érzését is képes lehet előzni általa. Azonban a változékony idő miatt gyakrabban ránk törő fejfájás ellenszere is lehet, míg egyéb hatóanyagai az idegrendszerünkre és a koncentrációs képességünkre lehet jó hatással.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.