2017.09.03. 10:50:47 12975 405

Tartsd magad! – Ételek, melyek segítenek megtartani a súlyod
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Amikor egy nehéz, diétás, életmódváltós időszak után végre, végre és végre azt mutatja a mérleg, amire már régóta vágyunk, és végre, végre és végre az néz vissza a tükörből, akit már régóta látni szerettünk volna, akkor aztán megfogadjuk, hogy azt az alakot soha, de soha többé nem engedjük „elmenni”.

Mandula - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mandula

Persze, a rendszeres mozgás jó, ha az életünk részévé válik, ám az étkezésre is érdemes odafigyelni. Mégis mi az, amitől könnyebben hízunk, mi az, ami energiával tölt fel, mi az, amiből lelkiismeret furdalás nélkül nassolhatunk? Válogass a következők közül ízlésed, alkatod szerint!

Szénhidrát? Jöhet…?!

A szénhidrátokról lemondani már több tanulmány szerint is felesleges – ám nem mindegy, milyen formában vesszük ezt magunkhoz. Tegyük le voksunkat a teljes kiőrlésű gabonák mellett, építsük be a mindennapi étkezéseinkbe is.

Ha ropogtatnál valamit

Akkor remek választás lehet a mandula! De akár a reggeli müzlidet is feldobhatod vele! A mandula nem csak azért remek választás (amellett persze, hogy finom), mert két főétkezés között gyorsan és tartósan csillapítja a farkaséhséged. Hanem rengeteg fehérjét is tartalmaz, így segít abban is, hogy a fogyás ellenére a magadra „pakolt” izom ne csökkenjen.

Pompás piros paradicsom

Finom, tele van káliummal, amely segít a felesleges vizet és a bennünk lévő méreganyagokat kiűzni a testünkből. Emellett még rengeteg vitamint, ásványi anyagot és ballasztanyagot tartalmaz. Kell még ennél több indok, hogy rendszeresen fogyassz paradicsomot?

Éljenek a bogyók!

Ugyan már nincs szezonjuk, de így legalább még egy okod van, hogy várd a jövő tavaszt, nyarat! Ha igazán finom, kalóriaszegény, de vitaminokban gazdag nassolnivalóra vágysz, akkor az epret, málnát, szedret és egyéb piros bogyós gyümiket mindenképpen iktasd az étrendedbe!

Ha a szőlő nem is, de a citrom biztos savanyú, ám…

… segít, hogy megőrizd az alakod!:-) Szóval, igazán jófej gyümölccsel van dolgunk!:-) C-vitamin tartalma vitathatatlan, így erősíti az immunrendszerünket, illetve leve pörgeti az anyagcserénket.

Forrás: brigitte.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...