2018.05.05. 08:33:51 11104 337

Spenót, ha nem főzelék – Készíts belőle levest!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy ideje „családilag” szeretjük a spenótot, vagyis mindhárman szívesen fogyasztjuk a belőle készült ételeket, legyen az spenótos-sajtos tészta, édesburgonyával és csirkével készült egytálétel, vagy éppen egy szimpla spenótfőzelék. De azért jó lenne belőle valami más is!

Spenót krémleves - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Spenót krémleves

Mondjuk egy finom leves, ami a hűvösebb napokon, melegen fogyasztva igazi lélekmelengető, de a nyári hőmérsékletre hajazó május végi napokon, behűtve is igazán frissítő lehet.

Spenótos-póréhagymás krémleves

Ezeket mindenképpen szerezd be, ha el szeretnéd készíteni ezt a finom levest, méghozzá 2 főre:

  • 15 dkg burgonya

  • 8 dkg spenótlevél (megmosva, megpucolva)

  • 2 szál póréhagyma

  • 1 dl tej

  • 1 dl főzőtejszín

  • fél liter zöldséges alaplé

  • 2 tojás

  • 2 teáskanál olvasztott vaj

  • só, bors, szerecsendió

A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, felkockázzuk. A hagymát szintén megmossuk, majd felkarikázzuk, a fehér és a zöld részt is. A krumpli és a hagymakarikák mehetnek egy edénybe, ahol is a 2 teáskanál olajon megpirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük. Erre öntsük a tejet, főzőtejszínt és a vizet, forraljuk össze, majd lefedve, 20 percig közepes lángon főzzük. Míg a 2 tojást 6-7 perc alatt közepesen lágyra főzzük, addig fejezzük be a levesünket. Az apróra tépkedett spenótlevelekből 2 evőkanállal vegyünk ki, a többit tegyük a tejes-tejszínes lébe, és újra forraljuk fel az egészet. Most pürésítsük az egészet, majd ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval. Közben már biztos kellő „állagúra” főtt a tojás, úgyhogy pucold meg és hosszában vágd ketté. Tálalásnál tedd a leves mellé, szórd meg a levest spenótlevéllel, sóval, borssal és jó étvágyat!:-)

Forrás: essen-und-trinken.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...