2022.09.20. 17:25:00 8367 277

Növekvő élelmiszeripari árindex - Tippek és trükkök spóroláshoz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egyre fancsalibb arccal állok be az élelmiszerek pénztárgépei felé vezető sorba, aztán minden egyes bevásárlás után újabb és újabb termék nevét emlegetem fel otthon, aminek kiakadtam az aktuális árán. Most azonban azután kezdtem el kutakodni, hogy a pánikolás helyett működhet-e a kreativitás?

Élelmiszer vásárlás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Élelmiszer vásárlás

Arra jutottam, hogy ez csak természetes! Minden csak megszokás kérdése, sőt, a talált alternatívák még az egészségünk számára is előnyösebbek lehetnek! Az utóbbi időben amúgy is eluralkodott rajtam az az érzés, hogy túlságosan is az úgynevezett fogyasztói társadalom része lettem, és ez az érzés nem volt éppen pozitív az olvasatomban. Ezennel ünnepélyesen megfogadom, hogy két lépést hátrébb lépek!

Élelmiszerekkel kapcsolatos spórolási praktikák

Élvezd ki a teák ízét a palackozott italok helyett!

Ha hozzá tudsz szokni az ízéhez, akkor leginkább cukor nélkül vagy citrommal és esetleg mézzel édesítve készíts teát. Amennyiben megfelelő minőségű a csapvíz az otthonodban, nem szükséges ásványvizet sem vásárolni. Főként nem a szénsavval dúsítottat!
Jövő évben pedig szánjuk rá magunkat a hozzáadott cukor nélkül készíthető szörpök készítésére. A legjobb ezekben, hogy hígítva akár jégkrémként is lefagyaszthatjuk családunk számára.

Reggelizz és ünnepelj otthon!

Az utóbbi időkben nagy divatja lett a reggeliző helyeknek és a külső helyszínen rendezett ünnepségeknek, ezek során azonban sokkal többet adunk ki az élelmiszerekre, mintha otthon készítenénk és fogyasztanánk el azokat. Ráadásul, ha magunknak kell elkészíteni az ételt, kevésbé leszünk hajlamosak a túlfogyasztásra és a pazarlásra. Ehhez a körhöz természetesen a kávézás is hozzátartozik: Elő a régi kotyogós kávéfőzővel, és menj dolgozni a kávézóval párhuzamos utcában - a kísértésnek elejét véve!

Készítsd otthon a szendvicskrémeket!

Szinte minden olcsóbbra jön ki, ha otthon készítjük el, nincs ez másképpen a szendvicskrémekkel és a mártogatósakkal sem. Kiadós mennyiséget tudunk gyorsan és egyszerűen saját magunk is készíteni. Ha nem tudod, milyen egészséges alternatívák vannak, meríts ötletet korábbi receptgyűjteményünkből!

Tegyél rövid (virtuális) körutat az olcsóbb árak feltérképezéséhez!

Érdemes rávenni magunkat arra, hogy az adott hétre előre megtervezzük a menüt. Írjunk listát a szükséges hozzávalókról és háztartásunk alapvető élelmiszereiről, hogy aztán a környező, közeli élelmiszerdiszkontok akciós újságjaiból ki tudd mazsolázni, melyiket hol érdemes beszerezni. A most elterjedt applikációk is megkönnyíthetik az árak összehasonlítását. Azonban vigyázz, ha túl nagy a távolság a boltok között, könnyel el lehet autókázni a megspórolni kívánt összeget!

További spórolós tippjeinket itt olvashatod el!

Forrás: www.hopeforwomenmag.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.