2018.03.22. 10:51:02 11387 365

Nem eszi meg? – Így segíts neki!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mikor ezeket a sorokat írom, azon szerencsés szülők közé tartozom, akiknek a gyermeke megeszi a zöldséget, főzelékként, párolva, de némelyiket még nyersen is. Bízom benne, hogy ez még sokáig így lesz, de megeshet, hogy a válogatós korszakot mi sem kerülhetjük el. És lesz, hogy a zöldségek sem csúsznak majd olyan könnyen.

Kisgyerek eszik - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kisgyerek eszik

De akkor sincs minden veszve, egy kis szülői, nagyszülői furfang, és a probléma megoldódik!

Legyél jó példa!

Ugye, az egyértelmű, hogy hiába várod el a gyerkőctől, hogy egyen sok zöldséget, gyümölcsöt, ha Te magad is kerülöd ezeket a típusú ételeket? Neked kell jó példát mutatnod, és enni, méghozzá előtte enni a rengeteg finom zöldséget, gyümölcsöt!

Kezdd azzal, ami neki való!

Válassz az aprónépnek való zöldségeket! Még szezonja van a sütőtöknek, édesburgonyából sincs hiány, és a cukkiniidényt is érdemes miért, vagyis inkább kiért várni! Ha leleményes vagy, vegyítheted ezeket a finomságokat a kevésbé kedvelt zöldségekkel, főzelék vagy saláta formájában.

Azt is, amit nem szeret?

Meglehet, Neked is kompromisszumot kell kötnöd azzal kapcsolatban, milyen zöldség kerüljön az asztalra: az, amelyiket meg „kell” ennie a kicsinek, vagy amelyiket szereti? Válogass inkább az utóbbiakból, így biztosan nem lesz vita az ebédnél!

A játékosság mindig jól jön!

Bizony, még evés közben is! Készíts mókás „képeket” zöldségekből, hátha nagyobb kedvvel lát neki az apróság is az evésnek! Később együtt is alkothattok valami mókásat a finomságokból!

Csoki, keksz, süti helyett…

Étkezések után vagy között az egyéb „cukmisságok” helyett egyen a család zöldséget, gyümölcsöt! Az esti film, vagy társasjáték, beszélgetés mellé is jobban esik valamilyen krém, mártogatós, mondjuk sárgarépa, uborka hasábokkal. De chips is készülhet a zöldségekből!

Forrás: missmum.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...