2017.11.19. 14:06:31 14683 378

Egészséges esti nasi! – Készíts zöldségchipset!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Jönnek, vagyis már itt is vannak a hosszú, ősz végi, téli esték, amikor az ember lányának (meg a fiának se:-)) esténként, vagy már késő délután sincs kedve kidugni az orrát otthonról. Ilyenkor jönnek a benti programok, családi társas, olvasás, filmnézés, és mindehhez persze valami kis nasi.:-)

Zöldség chips - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Zöldség chips

Kétségtelen, hogy ilyenkor egy nagy tál pattogatott kukorica, sós, sajtos, paprikás vagy egyéb, pikáns ízesítésű chips, ropi, perec pillanatok alatt képes elfogyni, és körülbelül ugyanilyen hamar lehet pótolni is az elfogyasztott mennyiséget. Ám nem biztos, hogy ez a legegészségesebb módja a nassolásnak, ugye? Ha nem szeretnénk sem a családunkat, párunkat, sem magunkat semmi egészségtelennel tömni, készítsünk chipset különböző zöldségekből. Ha tutira akarunk menni, már ami az egészségességet illeti, ne olajsütőben, vagy bő olajban süssük ki ezeket a finomságokat! Nézzük csak, mi is lesz a megoldás!

Egészséges chips, pofonegyszerűen!

Először is, válogassuk ki, milyen zöldségekből szeretnénk nassolnivalót készíteni. Szerencsére, szinte bármiből lehet! Cékla, sárgarépa, édesburgonya, zeller, cukkini, retek, és persze, ha maradnál a klasszikusnál, akkor a burgonya. No, ha megvan, melyik zöldségre esett a választásod, akkor mosd, hámozd meg őket, majd szeld vékony szeletekre! De talán a legegyszerűbb, ha egy gyalut hívsz segítségül, úgy biztosan sikerül igazán vékony szeleteket kreálnod. Aztán jöhet a többi lépés:

  • Szórd meg a szeleteket sóval, hogy kissé levet eresszenek, majd 10 perc állás után itasd fel a zöldségről a vizet.

  • Olívaolajat keverj össze sóval, illetve az ízléseteknek, hangulatotoknak megfelelő egyéb fűszerrel (paprika, chili, curry és így tovább), majd dobd bele a vékonyra szelt zöldségeket és forgasd át benne.

  • Egy tepsit bélelj kis sütőpapírral, majd oszlasd el rajt az olajos, sós, fűszeres zöldségeket.

  • Ha megvagy, mehet az egész a 140 ⁰C-ra előmelegített sütőbe. Körülbelül 40-50 perc alatt sül meg, de közben néhányszor nyisd ki a sütő ajtaját, hogy a zöldségekből „kisülő” víz/gőz ne puhítsa vissza a chipset.

Forrás: garten-haus.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?

Ne keverd össze! – 3+1 érzés, ami már/még nem szerelem, vagy soha nem is volt az

Te is beleestél már abba a hibába, hogy annyira szerettél volna már szerelmes lenni, hogy már-már bemesélted magadnak ezt az érzést, és teljesen úgy tűnt, hogy tényleg szerelmes vagy? Aztán persze egy helyzet, egy reakció, egy döntés miatt jött a felismerés: ez nem is szerelem!