2023.10.21. 12:44:30 7192 284

Minden nap egy alma az orvost tényleg távol tartja?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A fenti mondás lehet, hogy korábban igaz volt, ám a mai rohanó világban sokkal több mindennel fel kell vérteznünk magunkat, ha fel szeretnénk készülni a köhögős-náthás időszakra. De az igaz, hogy az alma fogyasztása több szempontból is hatással lehet szervezetünkre, úgyhogy érdemes elejteni egyet minden nap az „uzsidobozban”.

Almaszeletek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Almaszeletek

Ha ősz, akkor a legnépszerűbb gyümölcs egyértelműen az alma. A mandarin, narancs még nem olyan finomak, a banán már „uncsi”, a szőlőnek már nyoma sincs, úgyhogy eljött a piros/zöld édes/savanykás gömböcskék ideje. És mégis miért érdemes fogyasztanunk ezt a finom gyümölcsöt, azon kívül, hogy nagyon finom? Íme, 3 igencsak nyomós érv, hogy miért érdemes naponta elrágcsálni egy almát:

  • Emésztésed is hálás lesz érte! Az almában lévő rostanyagok jó hatással vannak az emésztésünkre, emellett pedig a belek falát is védik. Megköti a szervezetünkben lévő méreganyagokat, így a méregtelenítésben is fontos szerepe lehet.

  • Szíved is szereti majd! Egy tanulmány szerint az alma rendszeres fogyasztása csökkenti a koleszterinszintet, ezáltal jó hatással van keringésünkre, szívünkre és annak működésére.

  • Rád tört a farkaséhség? Sebaj, egy alma kisegít a bajból! Eltelít a következő étkezésig, és még felesleges kalóriákat sem fogsz vele bevinni a szervezetedbe. Segít szinten tartani a vércukorszintedet, így a következő étkezést sem előzik meg fülsiketítő gyomorkorgások.

Csak nyersen a jó?

Szerencsére, az alma fogyasztása mind nyersen, mint sütve, de akár frissen préselve is jó hatással van egészségünkre. Apropó, sütés! Ezeket az almás finomságokat próbáltad már:

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...