2022.07.03. 10:59:44 7121 254

Legyen a leves a desszert! – Finom málnaleves
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha véget ért az eperszezon, az ember lányát csak egyvalami vigasztalja: hogy érnek a finom málnaszemek. Ha szerencsénk van, a saját kertünkből, akár a bokorról csemegézhetünk belőle, de a közeli piacon is könnyen beszerezhetőek a finom szemek.

Málna - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Málna

És ha már annyi van, hogy megenni már nem bírjuk őket (ha-ha), és semmilyen süteménybe sem kívánjuk (ha-ha-ha), készítsünk belőle egy finom levest és/vagy desszertet. Őszintén szólva, én sokszor azt is nehezen tudom eldönteni, egy „egyszerű” gyümölcslevesnek a menüsorban a leveseknél vagy a desszerteknél van-e a helye, de ezt a málnalevest biztosan a főfogás után tálalnám, mindenki legnagyobb örömére.

Hozzávalók:

  • 6 evőkanál málnaszirup

  • fél kg málna

  • 2 dl pezsgő, vagy ha alkoholmentesre szeretnéd, akkor limonádé

  • tetszés szerinti aprósütemény vagy keksz

Pucoljuk meg a málnát, fél dkg-t tegyünk félre. A többit fél dl vízzel és a málnasziruppal főzzük meg. Ha kész, hagyjuk kicsit kihűlni, majd szitán törjük át. Mehet a hűtőbe körülbelül 60 percre. Tálalás előtt öntsük hozzá a pezsgőt vagy limonádét és keverjük össze. Apróra összetört keksszel, süteménnyel megszórva tálaljuk.

Forrás: www.essen-und-trinken.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...