2023.04.01. 14:00:48 5975 269

Indulhat a fagyiszezon? – Kezdd házi finomsággal!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Na jó, az igazi fagyiszezon még várat magára, de attól mi még elkezdhetjük otthon, nem? Vagy legalábbis készülhetünk rá egy picit – nem elméletben, inkább gyakorlatban, természetesen.:-) És ha már fagyi, miért ne bolondíthatnánk meg egy kis alkohollal?

Fagylalt - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fagylalt

Az igaz, hogy ez a különlegesség nem a gyerekek kedvence lesz, de a felnőttek boldogsága is fontos, ugye? Szerencsére, oldalunkon nem egy „gyerek-kompatibilis” házi fagyi- és jégkrémreceptet találtok (mondjuk itt, itt és akár még itt is, úgyhogy most igazán jöhet egy 18+-os verzió!

A krémlikőrös házi fagyi hozzávalói:

  • 2 dl tejszínes likőr (esetünkben Baileys, ami szintén lehet házi)

  • 1 adag cukrozatlan sűrített tej

  • fél liter tejszín

  • negyed teáskanál vanília

  • 5 db szezámos szelet, lehetőleg csokibevonatos

Verd a tejszínt kemény habbá. Mehet vele óvatosan a sűrített tej, a krémlikőr, és a vanília is. Nagyon lassan keverd össze. Ha megvagy, mehet egy gyümölcskenyérformába, majd a fagyasztószekrénybe, 75-80 percre. Közben a szezámos szeleteket tördelt kisebb vagy nagyobb darabokra. Ez attól függ, milyen darabosan szeretitek a fagyit. Vedd ki a kicsit megdermedt masszát a fagyasztóból, és egy villa segítségével forgasd bele a szezámos darabokat. Ezután mehet vissza a hűvösre, és legalább 4 órán keresztül ki se vedd! Ha jót akarsz magadnak, és nem szeretnéd, hogy beletörjön a fagyikanalad a házi finomság porciózásába, legalább 10 perccel a tálalás előtt vedd ki a fagyasztóból. Megszórhatod csokireszelékkel, csokiszósszal, fagyasztott gyümölcsökkel, vagy amivel éppen megkívánod!

Forrás: lecker.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...