2024.06.21. 08:29:20 6814 201

Ilyen egy igazi ébresztő tészta! – Saját kezűleg gyúrva
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Emlékszem, amikor gyerekek voltunk, még nem volt nagy divat a boltban vásárolható száraz tészta, úgyhogy nálunk anyukám még maga gyúrta meg a csuszának, krumplis, káposztás, túrós vagy mákos tésztának valót! És milyen finom volt!

Házi tészta Fotó: 123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Házi tészta Fotó: 123rf.com

Nyilván, nem volt egy egyszerű mutatvány, hiszen jónéhány munkaóra benne volt egy-egy szombati ebédben, de megérte, ezt biztosan állíthatom.

Miért jobb a házi készítésű tészta?

A házi készítésű tészta számos előnnyel jár a boltban vásárolttal szemben. Az egyik legfontosabb, hogy saját kezeinkkel készíthetjük el, gyakran a nagyi receptje alapján, ami biztosítja a hagyományos ízek és technikák megőrzését. Az otthon készített tészta egészségesebb lehet, mivel mi válogatjuk össze az összetevőit, így elkerülhetjük a mesterséges adalékanyagokat és tartósítószereket. Ez különösen fontos lehet azok számára, akik diétát követnek, hiszen könnyedén szabályozhatjuk az összetevők arányát és minőségét. Mindezek mellett a házi tészta készítése közös családi tevékenységgé válhat, amely erősíti a családi kötelékeket, és felejthetetlen élményeket biztosít mindenkinek. Megpróbálkoznál esetleg Te is a házi tészta elkészítésével? Hát hajrá, de teszünk bele egy kis csavart is, jó?

Kávés tészta, zsályával megbolondítva!

Hozzávalók a szószhoz:

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 db citrom

  • 2 szál zsálya

  • 1 dl olívaolaj

  • fél teáskanál instant kávé

  • frissen őrölt bors

  • 3 dkg pecorino sajt

Hozzávalók a tésztához:

  • 2 db tojás

  • 40 ml presszókávé

  • 20 dkg liszt

Elsőként a tésztát készítsük el. Ehhez a lisztet tedd egy nagyobb edénybe, majd csinálj a lisztbe egy mélyedést. Ide mehet a kávé, a tojások, és a só. Alaposan keverd, gyúrd össze, csomagold folpackba, és 45 percre rakd hideg helyre. Ha letelt az idő, vágjuk ketté a tésztádat, sodorjuk ki, majd szeljük 1-1,5 cm széles csíkokra. Forró, sós vízbe főzzük ki, akár a bolti tésztát. Öblítsük le, majd gyorsan készítsük el a lenti szószt, hogy a tésztát meghempergethessük benne. Most jöhet az szósz! A zsályát öblítsük le, szárítsuk meg. A fokhagymát nyomjuk szét. Az olajat melegítsük fel, majd dobjuk rá a zsályát és a fokhagymát és negyed óráig pirongassuk! A sajtot reszeljük le, a citromot mossuk meg, szárítsuk meg, majd a héját szedjük le egy hámozó késsel, majd szeljük vékony csíkokra. A citromok levét nyomjuk ki, hogy 1-2 evőkanál meglegyen belőle. A tésztát szedjük tányérokra, majd hintsük meg a citromlével, sóval, borssal, és már fogyaszthatjuk is! Jó étvágyat!

Forrás brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...