2023.05.30. 17:20:00 9154 337

Így készül a legfinomabb grillzöldség! Fűszerezd!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az étel lelkét több tényező adja. Nincs ez másként a nyári szezon legkelendőbb ételeinek esetében sem: A jó minőségű alapanyagok és az ötletes hozzávalók (leginkább fűszerek terén), no meg a szakács és a kukták hozzáértése szükségeltetnek a legfinomabb - remélhetőleg nagy és szerető társaságban elkölthető - fogásokhoz.

Grillezett zöldségek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Grillezett zöldségek

A legtöbb kertipartin hatalmas figyelmet kapnak a húsok, ezeket már millióféle módszert és pácot használva tudjuk nem szénné égetni. De mi a helyzet az egészséges köretként, vagy vegetáriánusok esetében egyenesen főételként fogyasztható grillzöldségekkel? Habár ezeket nem kell órák hosszát pácolni, ezek elkészítésekor is óriási szerepük lesz a (lehetőleg friss) fűszereknek!

Vegyes grillzöldségek

Hozzávalók:

1 db padlizsán
1 db cukkini
1 db pritamin vagy kaliforniai paprika
1 db lilahagyma
néhány nagyobb fej gomba
2 ek. extra szűz olívaolaj

Fűszerkeverék:

1 tk. fokhagymapor
1 tk. őrölt kömény
1 tk. citromfű
1/2 tk. chili vagy füstölt paprika
ízlés szerint só és bors

Elkészítés:

A zöldségeket tisztítsuk meg, majd a padlizsánt, cukkinit, a paprikát és a gombákat vágjuk fel vastagabb szeletekre, míg a lilahagymát egyszerűen karikázzuk fel.
A friss fűszernövényeket egy kis mozsárban jó alaposan zúzzuk össze, majd egy kis tálban keverjük bele az olívaolajba a fokhagymaporral együtt. Végül tegyük bele a tálka tartalmához a borsot és a bőségesen adagolt sót is.
Melegítsük fel a grillt, miközben a grillzöldségek mindkét oldalát bekenjük az olajos fűszerkeverékkel.
A sütést kezdjük először rövid időn keresztül magasabb lángon, majd vegyük jól vissza, és süssük mindent addig, amíg szép aranybarna színt nem kap, valamint kialakul a jellegzetes csíkos minta rajtuk.

Szerző: GAM

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezért érdemes lapozgatni a „füveskönyveket”

A sokak ágy mellé helyezett olvasmányává vált Márai-féle Füves könyv olyan minden embert érintő és érdeklő kérdéseket tart szem előtt, mint: a testi fájdalom enyhítési módjai vagy éppen a mindennapi alapigazságok. Az eredetileg botanikai ismeretek közlésére alkalmas füves- vagy füvészkönyvek idővel életbölcsesség-gyűjteményekké váltak, melyek az élethosszig tartó önismeret útján tanácsokkal, intelmekkel és útmutatásokkal szolgálnak bennünket.

Fel a kalappal! Elegáns védelem a fejnek

Érdekes, hogy egészen a XVII. század beköszöntéig egyetlen úri hölgy sem viselt kalapot. Viseltek azonban a cselédasszonyok, az alsóbb rétegekhez tartozó fiatal lányok, majd a későbbiek folyamán a városi polgárság hölgyei is. Ezután már nem kellett sok ahhoz, hogy a pompás kalapok belopják magukat a nők budoárjaiba, így előszeretettel viselték azokat séták, cukrászdázás, díszes vacsorák, vendéglők, teadélutánok idején, vagy éppen udvarlók fogadásakor. Nem csoda hogy a fejfedő-eleganciának ma is sokan hódolnak.

A tested többet „mondhat” minden szónál – Mert nem csak szavakkal kommunikálunk

Testünknek külön nyelve van, ami hangok és szavak nélkülisége ellenére is jelentőségteljes. A nem szavakkal közölt kommunikációs módok között élen járnak a gesztusok, a testtartás, a mimika, a szemkontaktus és a testtartás. Ezek alátámaszthatják vagy épp ellenkezőleg: érvényteleníthetik a verbálisan átadott üzenetközvetítéseket. Hitelesíthetik vagy hitelteleníthetik, hangsúlyozhatják vagy súlytalanná formálhatják mindazt, ami a szóbeli közlés során elhangzott.