2022.04.08. 12:00:09 8205 235

Húsvéti receptkavalkád a sonka reggelitől a desszertig
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Talán csak a vegetáriánus és vegán családoknál nem lesz sonka húsvétkor, olyan nagy hagyománya van ennek az ételnek hazánkban. Persze ahány ház, annyi szokás - mindenki másként főzi, mással kínálja. Mi csak reggelire szoktuk enni, de ismerek olyan családot, ahol húsvétkor ez a reggeli-ebéd-vacsora - mondjuk meg tudom ezt is érteni. :) A sonkán kívül azért készültünk még jó pár ötlettel húsvétra.

Húsvéti asztal - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Húsvéti asztal

Variáljátok a következő ötleteket kedvetek szerint! Találtok közöttük reggelire bevethető fogásokat, mint például a saláták vagy a sonka, főételt, mint a sörös sült csülök és desszertet is, többek között répatortát. :)

Tojássaláta

Nem kell más hozzá csak 5-6 keményre főtt tojás felszeletelve, 1 fej lilahagyma vékonyra karikázva, majd az egészet nyakon borítod a mártással, ami a következőkből áll: 1 pohár tejföl, 5-6 evőkanál majonéz, 2 evőkanál cukor, 1 evőkanál mustár, 2 evőkanál olívaolaj, 1 lapos kiskanálnyi só - vagy ízlés szerint, némi bors, szép simára keverve.

Főtt sonka

Készülhet hagyományos főtt sonka - receptért klikk ide, és pikáns főtt sonka is - recept itt>>.

Jókai babgulyás

A főszereplő továbbra is a sonka, de levesbe rejtettük. Receptet itt találod>>

Csülök pékné módra

Ha inkább sütnél egy kis disznóságot>>

Húsvéti kalács

Sonkás sós kalács

Sárgatúró

És a sárgatúrót ti ismeritek? Talán az internetes recepetek fénykorában egyre több helyen találkoztok a nevével, de készítettetek már? A férjem családjánál húsvétkor kötelező a főtt sonka és a főtt kolbász mellé. :) A receptett itt találjátok>>

Casino tojás

  • 4 db közepes tojás
  • 1 evőkanál majonéz
  • 1 mokkáskanál mustár
  • 1 csipet só
  • 1 csipet szerecsendió (őrölt)
  • fekete bors (őrölt)
  • 40 g vaj

A tojásokat keményre főzzük (forrás után 10 percig kell ehhez főzni), majd langyosra hűtjük és megpucoljuk. Félbe vágjuk őket és a sárgáját kikanalazzuk, majd simára keverjük a majonézzel, mustárral, sóval, borssal, szerecsendióval és a vajjal. Amikor ez kész, visszatöltjük a fél tojásokba. Készíthetünk hozzá egy majonézes mártást is. Ehhez azonos arányban keverjünk össze mustárt, majonézt, tejfölt, fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval és édesítsük egy kis porcukorral, egy kis kávéskanálnyi citromlé még pikánsabbá teszi. Ezzel öntsük le a kaszinótojást, és tálaljuk a sonkával és pirítóssal.

Répatorta

Nem csak a nyuszik fogják szeretni ezt a szuper répatortát.

Muffin - ha el fogyott a tojás, mire a desszertkészítéshez értél :)

Ha csak valami egyszerűre van időd, és az sem baj, ha olcsó, akkor próbáld ki ezt a vizes muffin receptet, amibe még tojás sem kell>>.

Jó étvágyat!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...