2023.06.24. 13:59:25 7226 284

Hogy sokáig ropoghasson! – Így tárold a zöldségeket, hogy tovább frissek maradjanak!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy friss salátánál kevesebb finom dolog van a világon, pláne egy forró nyári napon, amikor nem is igazán kívánunk mást egy ilyen egyszerű, pocakkímélő fogáson kívül. A legjobb, ha mi magunk állítjuk össze az általunk leginkább kedvelt, roppanós zöldségekből. De mi van, ha nem roppan az a hozzávaló?

Friss zöldségek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Friss zöldségek

Mert előfordul, sőt, teljesen természetes dolog, hogy nem tudunk minden egyes alkalommal friss zöldségeket pakolni a „salinkba”. A hűtőben, kamrában tárolt vitaminbombák viszont néhány nap után megpuhulnak. Az ízük attól még lehet finom, de jó lenne ez mellett érezni a roppanósságot is! Van esély arra, hogy néhány napnál tovább érezhessük ezt a frissességet? Naná, az ördög a részletekben, vagyis a tárolásban, illetve a zöldségfajták gondos megválogatásában rejlik!

  • A lényeg a föld alatt (is) van! Általánosságban elmondható, hogy eltarthatóság szempontjából a gyökérzöldségek sokkal tovább megőrzik frissességüket, ropogósságukat.

  • Akkor nézzünk is a dolgok, vagyis a föld mélyére! A répafélék salátában, levesekben, de akár fözelékekben is megállják a helyüket. Ha odafigyelünk rájuk, sokkal tovább megőrzik frissességüket. Vágd le róluk a zöld részt, alaposan mosd, majd szárítsd meg őket és csomagold a zöldségeket konyhai törlőkendőbe, hogy megőrizzék nedvességtartalmukat!

  • Ha nem is minden saláta alapja, azért nem baj, ha roppan! A burgonyát is szívesebben használjuk, ha sokáig megőrzi „keménységét”. Azt tudjuk, hogy a kamra, spájz remek tároló számára, ám egy sötét, hűvös, száraz helyen akár hónapokkal tovább is megőrzi eredeti állagát.

  • Azért keresgélhetünk a föld felett is! Azt tudtad, hogy a fodros kel legalább annyira jó saláta alap, mint a hagyományos zöld saláta? Sőt, némi odafigyeléssel sokkal tovább megőrizheti „rugalmasságát” is! A feladat csupán annyi, hogy megmosod, alaposan megszárítod, majd konyhai papírtörlőbe csomagolod és így teszed a hűtőbe! Nagyjából 1 hetet nyersz így, már ami a frissességet illeti.

És ha a tárolásnál elmaradt, van egy ötletünk, hogyan lehelhetsz új életet a már kissé összeesett salátádba! További salátarecepteket pedig itt, illetve itt találsz!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...