2022.04.22. 12:18:22 7012 286

Unalmas a saláta? - Ezek biztosan nem lesznek azok!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sokan unalmas ételnek tartják a salátát, pedig az egyik legjobban variálható ételfajtáról van szó! Hiszen nemcsak a hideg, zöld saláták tartoznak ebbe a kategóriába, hanem az ínycsiklandó tésztasaláták, a meleg vagy hideg húsos saláták vagy akár a tojássaláta is idevehető. Legyünk bátrak, és kísérletezzünk együtt!

Nizzai saláta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nizzai saláta

Hamarosan friss zöldségekkel is telepakolhatjuk a színes és illatos salátás tálunkat!

Kedvenc tésztasalátánk tonhallal

Hozzávalók egy 4 személyes adaghoz

  • 2 konzerv tonhal
  • 500 g penne vagy orsó tészta (durum vagy teljes kiőrlésű)
  • 1-2 db paradicsom
  • 1 fej lilahagyma
  • 4-6 db keményre főtt tojás
  • fél kígyóuborka
  • 1 piros vagy sárga kaliforniai paprika
  • ízlés szerint olívabogyó
  • só, bors, oregano
  • olívaolaj vagy ha ízesebben szeretnéd majonéz (ebben az esetben az oregánót hagyd ki)

A tésztát megfőzzük és lecsepegtetjük, majd olívaolajjal locsoljuk és átkeverjük, hogy ne ragadjon össze. A zöldségeket megtisztítjuk és kisebb darabokra vágjuk. A tonhalat lecsepegtetjük – lehet olajos vagy sós lében lévő változat is, amit jobban szeretünk. A zöldségeket és a tonhalat is hozzákeverjük a tésztához, ízlés szerint fűszerezzük, esetleg majonézt keverünk hozzá. A tojásokat negyedeljük és a salátánk mellé tesszük.

Tésztasaláta

Bármilyen felvágottal, kukorica konzervvel, csemegeuborkával, párolt vagy akár friss zöldségekkel, csavart tésztával készülhet. Lágyabb fűszerezésű házi tartármártással nyakon öntve a legjobb.

Görögsaláta

A lilahagyma, a kígyóuborka, az olívabogyó, a paradicsom és a fetasajt felejthetetlen egyvelege teszi ezt a salátát tökéletessé. Mi el szoktuk készíteni csak uborkával, hagymával és rengeteg feta sajttal - az igazi krémes fajával, és pirítósra kenjük.

Nizzai saláta

Főzzünk meg kb fél kg burgonyát és 20 dkg ceruzababot. Két doboz tonhal konzervet csepegtessünk le, de készülhet grillezett lazaccal is. Főzzünk meg 4 db tojást, ne legyen teljesen kemény, olyan 6-7 percig főzzük. Tisztítsunk meg, és daraboljunk fel 1 fej jégsalátát, 2 db paradicsomot és egy zöld paprikát is. Csepegtessünk le kb. 20 dkg olívabogyót. A zöldségeket keverjük össze, majd a tetején helyezzük el a halat. Készítsük el az öntetet, amihez majd egy dl olívaolajat, összekeverünk fél citrom levével, 1 ek dijoni mustárral némi sóval és borssal. Ezzel locsoljuk meg az elkészült salátát.

Jó étvágyat kívánunk!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...