2018.07.06. 17:49:33 14926 473

Ezt edd, hogy jót tegyél magadnak! – Akár minden nap!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Biztos számodra is létezik olyan étel, amiből minden nap tudnál enni. Ez nem feltétlenül baj. Ja, hogy ezek nem feltétlenül egészséges fogások! Na, az már egy kicsit bajos! Sajnos, a fagyiban, pizzában, hamburgerben, kakaós csigában, csokiban nincs annyi vitamin, ásványi anyag, hogy fogyasztásával jót is tennénk a szervezetünknek…:-)

Lenmag - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Lenmag

Na, jó, a csokiról időről-időre felröppenek olyan hírek, hogy napi 1-2(-3-4…) kocka igazán nem árt, sőt, még jót is tesz a lelkünknek, testünknek, de bevallom őszintén, én elég szkeptikus vagyok ezekkel az állításokkal kapcsolatban. Úgyhogy – ha éppen van elég akaraterőm nemet mondani, ha épp csokival kínálnak, vagy valamilyen fura oknál fogva nem kívánom az édességet – igyekszem távol tartani magam ettől a finomságtól. Viszont vannak olyan ételek, amiknek szinte minden nap, vagy legalábbis nagyon gyakran a tányérunkon lenne a helye. Kár, hogy egyik sem csokoládéízű…:-)

Csak egy kis apróság!

Tegyél minden nap egy evőkanál lenmagot a reggeli müzlidbe, joghurtodba, vagy szórj belőle délben a salátára, és máris 2 grammnyi ballasztanyaggal gazdagítottuk a szervezetünket, megkönnyítve ezzel is emésztésünket, táplálva bélflóránk jótékony baktériumait, és egy kicsit tettünk azért is, hogy elkerüljenek minket a különböző szív- és érrendszeri betegségek, a vastagbélrák és a II.típusú cukorbetegség. (Az ajánlott napi adag 30 gramm, úgyhogy azért még van mit (t)ennünk az ügy érdekében!)

Aszalva sem rossz (legalábbis a vörös)…

… de frissen talán még finomabb az áfonya! Nem csak íze miatt érdemes fogyasztani belőle, hanem magas antioxidáns tartalma miatt is csemegézzünk belőle bőven!

Nem csak Popeynek tesz jót!

A spenót egészségünkre gyakorolt jótékony hatását mi is kihasználhatjuk, akár minden nap! Olyan vitaminok forrása lehet, mint A-, C-, E-, K-vitamin. Emellett bővelkedik kalciumban, káliumban, vasban. Ha főzelékként nem fogy, csempészd bele egy fincsi [muffinba]

Egy csokor rózsa?

Persze, nem a hagyományos rózsára gondolunk! Sokkal inkább a brokkolirózsákra! C- és K-vitamin tartalma mellett a benne lévő kén miatt is érdemes belőle fogyasztani valamilyen formában.

Forrás: tgy-magazin.hu, miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...