2022.10.24. 10:59:16 7586 250

És Neked van kedvenc superfood-od? – Válogass! 2.
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A vitaminokban, ásványi anyagokban, antioxidánsokban gazdag, gyulladáscsökkentő és immunrendszer erősítő szuper élelmiszerek kapcsán sokszor valami nagyon egzotikus, nagyon különleges és nagyon elérhetetlen ételre, hozzávalóra gondolunk. Nagyon is tévesen, hiszen lehet, egy-egy superfood közelebb van hozzánk, mint gondolnánk.

Superfood - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Superfood

Mondjuk, némelyik ott lapul a kamránkban. Az előző cikkünkben már kedvedre válogathattál az akár teljesen hétköznapi „szuperságok” közül. Most jöjjön még 3 leg-leg-leg élelmiszer, hogy semmi ne maradjon ki a „szórásból”.

A tél nagy kedvence, mi az?

Eláruljuk, most nem a sütőtökre gondoltunk. Hanem a vasban, B-vitaminokban, folsavban gazdag cékla, melynek gyulladáscsökkentő és vérképzést segítő hatása is van.

Mindenki ismeri

Habár viszonylag sűrűn fogyasztjuk, mégis kevesen tudjuk róla, hogy a burgonya valójában a szuper élelmiszerek csoportját erősíti. Ezt annak is köszönheti, hogy rengeteg káliumot és C-vitamint tartalmaz. Emellett rendkívül változatosan elkészíthető. Ha szeretnéd kihasználni a benne rejlő szuper lehetőségeket, ne a zsírban sült változatát készíts el!

Ne ijedj meg, ha nem ismerős

Az árpafű sokunk számára még ismeretlen lehet, ám jó, ha megjegyezzük a nevét. Többek között csökkentheti a szívinfarktus kialakulásának kockázatát. Emellett jó hatással van koleszterinünkre. Sőt, rendszeres fogyasztásának hajad és bőröd is hálás lesz.

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...