2022.05.28. 15:30:10 6717 226

Ékszerkészítési praktikák amatőröknek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A tavasz és a nyár nem csak a lenge, színes és csinos ruhák időszaka. Ilyenkor minden hölgy szívesen veszi elő az egész télen dobozban heverő ékszereit. Egy-egy szép ruha sokkal feltűnőbb lehet egy csodás ékszer kíséretében. Azonban nem csak hordani szeretjük ezeket az ékeket. Imádjuk a különlegességeket is.

Ékszerkészítés otthon - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ékszerkészítés otthon

Én például biztos, hogy szinte vadászom az egyedi, különleges, nem kifejezetten tucat darabokat. A kicsit régies stílusú és klasszikus ékszerektől a modern, vagány és színes változatig szeretem az olyan, akár kézműves nyakláncokat, fülbevalókat és karkötőket, amelyekkel biztosan nem találkozom az utcán. A legegyszerűbben ezt azzal biztosítom, ha saját magam készítem el a számomra legmegfelelőbb ékszert. Minden eszköz és információ rendelkezésre áll ahhoz, hogy a tervtől a megvalósításig végig tudjuk csinálni az egész folyamatot.

Hogyan lássunk hozzá? A legfontosabb a tervezés. Enélkül nem igazán érdemes belevágni, mert elveszhetünk a lehetőségek végtelen óceánjában. Technikában és ékszer hozzávalókban olyan óriási a kínálat és a választék, hogy egész egyszerűen nem tudjuk majd ezen átvergődni magunkat. Mit tervezzünk meg? Első sorban a saját ruhatárunkat. Amint ez a nyári ruha kollekció teljesen összeállt, máris közelebb kerültünk a megvalósításhoz.

A saját ízlésünket és stílusunkat vizsgáljuk meg a következő lépésben. Nem olyan nehéz. Az rendkívül fontos, hogy tudjuk, milyen típusú ékszer áll jól nekünk, és mit tudunk viselni. Nemesfém illetve fém ékszerek esetében a szín és az anyag az, ami miatt döntenünk kell. Előfordulhat fém allergia, amiről érdemes időben tudni. Illetve, ha bizsut készítünk, azt is figyelembe kell vennünk, hogy a szervezetünk ezekre a fémekre érzékenyen reagálhat, a fül begyulladhat tőlük, így óvatosnak kell lennünk, és nem szabad nagyon hosszú ideig viselnünk őket. A fém színe is meghatározó lehet. Nem mindenkinek áll jól az arany vagy az ezüst szín. Ezt is jó, ha időben felmérjük, mert sokkal könnyebb lesz elkészíteni a megfelelő ékszert.

Továbbá a nyári ruhatárunk alapján el kell döntenünk, hogy stílusban milyen típusú ékszerek illenek hozzájuk. Egy elegánsabb üzleti öltözékhez és a kisestélyihez nem biztos, hogy a bőrből, fából vagy a gyöngyből készült ékszer illik. Ehhez a ruházathoz leginkább a csillogás, a fém és a kristály dukál. Ha tehát ilyen ruhák lapulnak a gardróbban, olyan ékszer alapanyagokat kell beszereznünk, amiből még elegánsabbá varázsolhatjuk őket.

A lenge vászonból, lenből, selyemből készült ruhákhoz a gyöngy, szalag, fa és bőr ékszerek rendkívül jól passzolnak. Itt a megfelelő színösszeállításra kell odafigyelnünk. Készíthetünk olyan, univerzális ékszert, amely színében illeni fog néhány ruhadarabhoz. Arra azonban mindenképp oda kell figyelnünk, hogy a színek és minták egyensúlyban legyenek. Tehát a mintás nyári ruhánkhoz inkább egy, maximum két színből készítsünk ékszert. Az egyszínű, konzervatívabb szabású ruháinkhoz pedig bátran viselhetünk színesebb, vagány, feltűnőbb ékszert.

Amint összeállt a koncepció, már írhatjuk is, milyen ékszer típushoz milyen alapanyagokra lesz szükségünk. A listával pedig el is indulhatunk a beszerzési körútra, ami nem kell, hogy a teljes várost jelentse. Az interneten böngészve is megtalálunk minden, számunkra szükséges ékszer hozzávalót. Közben pedig az elkészítéshez nélkülözhetetlen munkálati leírásokkal is összefutunk, ugyancsak az interneten. Ez olyannyira alapos és részletes lehet, hogy lépésről lépésre vezetnek bennünket végig videókban, minden apróságra rávilágítva, amivel elkészíthetjük álmaink ékszerét. Innen már csak egy lépés választ el bennünket attól, hogy bezsebeljük a környezetünk elismerő dicséretét a csodás nyári szettünket illetően.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Nem csak a testi adottságokat örökölhetjük, hanem a lelkieket is

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy vajon a feldolgozatlanul hagyott érzelmeinket átadhatjuk-e a gyermekeinknek? Vajon azáltal, hogy eltemetjük a minket ért megrázkódtatásokat (félelem, harag, gyász, kapcsolati problémák), a gyermekeinknek kell majd befejezni azokat?

Ezt tudja az Air Fryer, azaz a forrólevegős fritőz

Az Air Fryer, vagy forrólevegős fritőz, az utóbbi évek egyik legnépszerűbb konyhai eszközévé vált, és számos háztartásban megtalálható. Ez a modern főzőeszköz nem csak a gyors és hatékony főzést teszi lehetővé, de legfőbb ismertetőjele a minimális olajfelhasználás, ami azt jelenti, hogy az ételek ízletesen ropogósak lesznek, de kevesebb zsírt tartalmaznak. Most bemutatjuk az Air Fryer előnyeit és néhány ötletet ahhoz, hogy a legtöbbet hozhasd ki ebből a konyhai csodagépből.

A krampusz: A téli ünnepek sötétebb oldala

A krampusz egy olyan figura, akit a téli ünnepek kapcsán sokan ismernek, különösen Közép-Európában és az Alpok régiójában. Bár a Mikulás hozza az ajándékokat a jó gyerekeknek, a krampusz a rossz magatartású gyermekeket "látogatja meg". Ez a különös alak az ünnepi szezon sötétebb és hagyományokkal rendelkező oldalát reprezentálja. Az alábbiakban közelebbről megvizsgáljuk a krampusz történetét, szimbolikáját és azokat a hagyományokat, amelyek körülveszik ezt a misztikus alakot.