2022.05.28. 15:30:10 6910 226

Ékszerkészítési praktikák amatőröknek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A tavasz és a nyár nem csak a lenge, színes és csinos ruhák időszaka. Ilyenkor minden hölgy szívesen veszi elő az egész télen dobozban heverő ékszereit. Egy-egy szép ruha sokkal feltűnőbb lehet egy csodás ékszer kíséretében. Azonban nem csak hordani szeretjük ezeket az ékeket. Imádjuk a különlegességeket is.

Ékszerkészítés otthon - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ékszerkészítés otthon

Én például biztos, hogy szinte vadászom az egyedi, különleges, nem kifejezetten tucat darabokat. A kicsit régies stílusú és klasszikus ékszerektől a modern, vagány és színes változatig szeretem az olyan, akár kézműves nyakláncokat, fülbevalókat és karkötőket, amelyekkel biztosan nem találkozom az utcán. A legegyszerűbben ezt azzal biztosítom, ha saját magam készítem el a számomra legmegfelelőbb ékszert. Minden eszköz és információ rendelkezésre áll ahhoz, hogy a tervtől a megvalósításig végig tudjuk csinálni az egész folyamatot.

Hogyan lássunk hozzá? A legfontosabb a tervezés. Enélkül nem igazán érdemes belevágni, mert elveszhetünk a lehetőségek végtelen óceánjában. Technikában és ékszer hozzávalókban olyan óriási a kínálat és a választék, hogy egész egyszerűen nem tudjuk majd ezen átvergődni magunkat. Mit tervezzünk meg? Első sorban a saját ruhatárunkat. Amint ez a nyári ruha kollekció teljesen összeállt, máris közelebb kerültünk a megvalósításhoz.

A saját ízlésünket és stílusunkat vizsgáljuk meg a következő lépésben. Nem olyan nehéz. Az rendkívül fontos, hogy tudjuk, milyen típusú ékszer áll jól nekünk, és mit tudunk viselni. Nemesfém illetve fém ékszerek esetében a szín és az anyag az, ami miatt döntenünk kell. Előfordulhat fém allergia, amiről érdemes időben tudni. Illetve, ha bizsut készítünk, azt is figyelembe kell vennünk, hogy a szervezetünk ezekre a fémekre érzékenyen reagálhat, a fül begyulladhat tőlük, így óvatosnak kell lennünk, és nem szabad nagyon hosszú ideig viselnünk őket. A fém színe is meghatározó lehet. Nem mindenkinek áll jól az arany vagy az ezüst szín. Ezt is jó, ha időben felmérjük, mert sokkal könnyebb lesz elkészíteni a megfelelő ékszert.

Továbbá a nyári ruhatárunk alapján el kell döntenünk, hogy stílusban milyen típusú ékszerek illenek hozzájuk. Egy elegánsabb üzleti öltözékhez és a kisestélyihez nem biztos, hogy a bőrből, fából vagy a gyöngyből készült ékszer illik. Ehhez a ruházathoz leginkább a csillogás, a fém és a kristály dukál. Ha tehát ilyen ruhák lapulnak a gardróbban, olyan ékszer alapanyagokat kell beszereznünk, amiből még elegánsabbá varázsolhatjuk őket.

A lenge vászonból, lenből, selyemből készült ruhákhoz a gyöngy, szalag, fa és bőr ékszerek rendkívül jól passzolnak. Itt a megfelelő színösszeállításra kell odafigyelnünk. Készíthetünk olyan, univerzális ékszert, amely színében illeni fog néhány ruhadarabhoz. Arra azonban mindenképp oda kell figyelnünk, hogy a színek és minták egyensúlyban legyenek. Tehát a mintás nyári ruhánkhoz inkább egy, maximum két színből készítsünk ékszert. Az egyszínű, konzervatívabb szabású ruháinkhoz pedig bátran viselhetünk színesebb, vagány, feltűnőbb ékszert.

Amint összeállt a koncepció, már írhatjuk is, milyen ékszer típushoz milyen alapanyagokra lesz szükségünk. A listával pedig el is indulhatunk a beszerzési körútra, ami nem kell, hogy a teljes várost jelentse. Az interneten böngészve is megtalálunk minden, számunkra szükséges ékszer hozzávalót. Közben pedig az elkészítéshez nélkülözhetetlen munkálati leírásokkal is összefutunk, ugyancsak az interneten. Ez olyannyira alapos és részletes lehet, hogy lépésről lépésre vezetnek bennünket végig videókban, minden apróságra rávilágítva, amivel elkészíthetjük álmaink ékszerét. Innen már csak egy lépés választ el bennünket attól, hogy bezsebeljük a környezetünk elismerő dicséretét a csodás nyári szettünket illetően.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.