2020.03.09. 11:40:13 14371 411

Egyél több céklát, és kerüld el a betegségeket!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nemcsak a betegségeket előzheted meg, hanem akár a tavaszi fáradtságot is elkerülheted, ha az immunrendszerednek céklás fogásokkal adod meg azt a bizonyos pluszt. A cékla nagyon finom, ha megfelelően készítik el. Sülve, főve vagy akár nyersen is élvezhetjük édeskés-földes ízét, valamint áldásos hatásait.

Cékla - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Cékla

Lássuk, miért érdemes a leginkább céklát fogyasztanod!

Dióhéjban a cékláról:

  • Könnyű hozzájutni
  • Olcsó
  • Már a legkisebbek is megkóstolhatják - és hamar a gyerekek kedvence lesz
  • Segít az izmok karbantartásában, az izomépítésben, hiszen rengeteg káliumot tartalmaz
  • Vas+C-vitamin - áldásos kombináció, nemcsak nőknek
  • Antioxidánsokkal telis-teli, így segít megkötni a szabad gyököket, ennek köszönhetően sejtszinten védi a teljes szervezetet, még a bőrödet is, ami az elsődleges védelmi vonalunk
  • Kiváló rost forrás, karbantartja az emésztést

Minden napra egy cékla-recept

Céklás halfasírt

**Hozzávalók 6-8 db-hoz:

  • 15 dkg főtt cékla
  • 25 dkg főtt krumpli
  • 1/2 lila hagyma
  • 1 db tonhalkonzerv (150 gramm)
  • őrölt fehér bors
  • zsemlemorzsa
  • olívaolaj

A főtt céklát és a burgonyát törjük össze egy villával. A lila hagymát vágjuk fel nagyon apróra. A tonhalkonzervet öntsük bele egy szűrőbe és csepegtessük alaposan le.

Ezután tegyük bele egy tálba a az összetört céklát és burgonyát, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, és a lecsepegtetett tonhalat. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd gyúrjuk össze a masszát.

Vizes kézzel formázzunk a masszából pogácsákat, majd óvatosan forgassuk bele a zsemlemorzsába.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd spricceljük meg olívaolajjal. Ezután helyezzük rá, egymástól kicsit távolabb a halpogácsákat, majd szintén spricceljük le olívaolajjal mindegyiket.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra. (én légkeverésnél 150 fokon sütöttem)

Tálaláskor ízlés szerint salátát kínáljunk a halpogácsákhoz. Én csemege uborkával kínáltam. (más köret nem kell hozzá, csak saláta vagy savanyúság)

Forrás

Nyers céklasaláta tormával és almával>>

Cékla chips

Borscs, az orosz céklaleves>>

Sült cékla

Hámozd meg, vágd hasábokra vagy gerezdekre, fűszerezd sóval, borssal, forgasd át olajban, és dobd a sütőbe sütőpapíron. Ízletes köret lesz, vagy mártogatósokhoz egy kis kiegészítő répa, uborka, paprika hasábok mellé. Egyszerűen isteni!

Cékla-Alma ital

Ehhez gyümölcscentrifugára vagy gyümölcsprésre lesz szükséged. Az alma és a cékla nagyszerű kombináció, egyszerűen csak préseld ki a levüket 1-1 arányban, sárgarépával, citromlével is felturbózhatod!

Céklakrém pirítósra isteni fetával>>

Ezzel még nincs vége a cékla őrületnek, hiszen sokféleképpen felhasználható. Készülhet belőle például krémleves vagy akár torta is!

Még több recept itt>> és itt>>

Jó egészséget!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Készülj a melegre ezzel a krémes epres-citromos desszerttel

Ebben a receptben nincsenek bonyolult lépések vagy szigorú szabályok. Csak egy adag friss eper, egy kis citrom, egy ma már bárhol megvásárolható olasz krémsajt és egy csipetnyi jókedv kell hozzá! Tehát vedd elő a kedvenc táladat, és készülj fel arra, hogy egy frissítő élményben lesz részed!