2023.04.16. 08:33:24 7303 268

Csak semmi „fennhéjazás”! - A tökéletesen felütött tojás titka
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A konyhában viszonylag gyakran megfordulóknak rutin feladat lehet egy-egy tojás felütése, ám még velük is gyakran megesik, hogy a tojás héja mégsem úgy reped, törik, ahogy terveztük, és/vagy a kis „szilánkok” belekerülnek a nyers tojásba. Ez sem az étel fogyasztása, sem egészségünkre gyakorolt hatása szempontjából sem jó.

Tojás feltörve - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tojás feltörve

Az ételbe bekerült tojáshéj okozhat kisebb vagy nagyobb kellemetlenségeket. Jobb esetben csak a reggeli, ebéd elfogyasztása közben a fogunk alatt ropogó tojáshéj adhat okot a meglepetésre, rosszabb esetben akár gyomorrontás, ételmérgezés is lehet a vége. Ha biztosra akarsz menni, és tökéletesítenéd a tojásfeltörő technikádat, olvasd el figyelmesen a következő érdekes tippet és próbáld is ki!

A magasság a lényeg!

És persze a jó serpenyő! A trükk a következő: végy egy serpenyőt és egy tojást!:-) Ejtsd a héjas tojást kb.15 cm magasságból a serpenyőbe. Emeld ki a széttört héjat a serpenyőből és láss csodát: a sütésre váró tojás tiszta és héjmentes lesz!

Kellemes időtöltést a próbálkozáshoz és persze jó étvágyat a tojáshoz!:-)

Ha még több tojásos trükkre lenne szükséged, ezt a videót mindenképpen nézd meg:

Forrás: brigitte.de, youtube.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.