2024.03.01. 08:30:40 7294 272

Bundázd be! – Ilyen a spárga (szó szerint) új köntösben!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A vajon megpirított, roppanós spárgának sokunk nem tud, és nem is akar ellenállni, pláne, ha egy szelet finom, szaftos hús is jut mellé. Bevallom, másként elkészítve nem is tudom elképzelni a spárgát. Vagyis eddig nem tudtam, de most már biztos, hogy van új spárga recept a nap alatt!

Spárga - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Spárga

Mert a spárga bundában is finom, így akár nem csak köretként, de önállóan is megállja a helyét! Íme, a hozzávalók:

  • 25 dkg szeletelt edami sajt

  • 25 dkg szeletelt sonka

  • fél kg spárga

  • 2 db tojás

  • 10 dkg liszt

  • 10 dkg zsemlemorzsa

  • só, bors, cukor

  • vaj

  • zsiradék a sütéshez

A spárgákat megpucoljuk, és sós, vajas vízben roppanósra főzzük (ez körülbelül 2-3 perc alatt meg is van). Kicsit lecsöpögtetjük, majd 2-3 darabot összefogunk és beletekerünk egy szelet sajtba, majd egy szelet sonkába, és fogvájóval összefogjuk. A műveletet folytatjuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A becsomagolt spárgákat a lisztbe, tojásba majd a zsemlemorzsába beleforgatjuk, mehetnek is a forró olajba a bundázott zöldségek. A legjobb, hogy még frissen, melegen is fogyasztható, de hidegen is szuper fogás lehet!

Bármilyen köret passzol hozzá!

Forrás: chefkoch.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?

Ne keverd össze! – 3+1 érzés, ami már/még nem szerelem, vagy soha nem is volt az

Te is beleestél már abba a hibába, hogy annyira szerettél volna már szerelmes lenni, hogy már-már bemesélted magadnak ezt az érzést, és teljesen úgy tűnt, hogy tényleg szerelmes vagy? Aztán persze egy helyzet, egy reakció, egy döntés miatt jött a felismerés: ez nem is szerelem!