2022.09.27. 17:30:00 10306 270

Bruschetta helyett: Itt a ricotta-krémes pirítós ideje!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Viszlát, nyár! Viszlát, friss paradicsom! Jöhetnek a kicsit nehezebb hozzávalók, s ha már olasz „pirítós”, akkor maradjunk a déli ízeknél: Egy egyszerű és finom ricottás krém receptje néhány még annál is egyszerűbb aromát adó hozzávaló segítségével krémes, könnyű mártogatóst eredményez.

Ricotta a szendvicsen - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ricotta a szendvicsen

Ez a ricottás szendvicskrém a legkönnyebben elkészíthető, de annál elegánsabb előételek alapja lehet. Nagyszerű lehet mártogatós bulikra vagy akár villásreggelire is, amelyet közvetlenül a vendégek érkezése előtt is villámgyorsan elkészíthetünk.

Eredetileg pirítós vagy mutatós szeletekre vágott bagett feltétjeként ajánlják, ám, ha marad egy kevés belőle, akkor kedvenc tésztánkba hajtogatva isteni töltött tésztát kaphatunk, ami természetesen reszelt parmezánnal lesz az igazi! Grillezett zöldségekkel fogyasztva is ízletes.

Citromos-ricottás szendvicskrém

Hozzávalók:

450 gr ricotta

negyed teáskanál friss citromhéj

1 gerezd fokhagyma, meghámozva

1 teáskanál extra szűz olívaolaj

só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

Öntetek:

1 evőkanál méz

1 teáskanál frissen facsart citromlé

1 evőkanál vékonyra szeletelt friss bazsalikomlevél

Elkészítés:

  1. A mártogatós elkészítéséhez adjuk hozzá a ricottához a citromhéjat, a fokhagymát és az olívaolajat, majd sózzuk, valamint borsozzuk meg. Ezután egy konyhai robotgép segítségével turmixoljuk szép simára – körülbelül 30 másodperc alatt.

  2. A krémet tegyük át egy tálba, és csorgassunk a tetejére mézet és frissen facsart citromlét, végül díszítsük az egészet apróra vágott bazsalikommal.

  3. Tetszőleges, sós pékárún vagy nyers zöldségpálcikák mellé tálaljuk.

Ha kész a kikevert ricottás kencénk, hűtőben tárolhatjuk legfeljebb 4-5 napig, azonban tálalás előtt ne felejtsük el alaposan átkeverni.

Forrás: www.jawnsicooked.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...