2022.11.22. 09:30:00 5887 256

Az elme és a közösség ragyogása: Fontos, hogy erősítsd és használd ki az agyad!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Habár az agyunk valójában egy - kétség kívül létfontosságú - szervünk, és nem izom, mégis lehet izomként gondolni rá. Méghozzá olyan értelemben, hogy minél többet és minél átgondoltabban használva erősödhet, míg kihasználatlanul hagyva sajnos csak “alapfunkciókat” lát el.

Agytorna - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Agytorna

Lehet, hogy már észrevettétek, hogy rendszeres időközönként kicsit más és más szemszögből, de előkerül az agy és az agyi kapacitás témája. Ez koránt sem véletlen, hiszen szeretnénk, ha többet törődnétek az egészségetekkel és a gondolataitok minőségével. Egy csapat (értsd itt akár a közösség vagy a társadalom megfelelőjeként is), csak annyira erős, mint a leggyengébb tagja!

Ki ne szeretne egy erős, azaz művelt, egészséges szellemű és derűlátó csoporthoz tartozni? Te és én is számtalan kisebb és nagyobb csoport tagja vagyok. Érdemes ezeket időnként számba venni és átgondolni, hogy milyen minőségben vagyunk ott jelen. Elégedettek vagyunk- e az ott betöltött helyünkkel? Ha nem, mi ennek a státusznak az oka? Lehet-e ezen fejleszteni?

Azt mondják, hogy leginkább azon öt ember képességeinek és magatartásának az átlaga vagyunk, akikkel mindennapi életünk során a legtöbb időt töltjük. Valakiknek mi is benne vagyunk ebben az ötös csoportjában, és ebben a viszonyrendszerben azt kell átgondolnunk mit is tudunk adni a másiknak. Ez egy öngerjesztő folyamat, ha mi inspirálunk másokat a saját pozitív példánkkal a fejlődést illetően, akkor az ránk is jó hatással lesz, és az egész megállíthatatlanul gyűrűzni kezd tovább. Ehhez természetesen a saját állhatatosságunkra lesz szükség, amit nem adnak ingyen.

Mit tehetsz, hogy bírd fejben?

Az élet és az egészség számtalan egymással összefüggő területén létfontosságú szerepe van annak a mesterhármasnak, amit szűnős-szüntelen szajkózunk:
Természetesen a megfelelő mennyiségű és minőségű alvásról, étkezésről és testmozgásról van szó!
Ehhez járulnak hozzá a légzőgyakorlatok és a gondolatkontroll. Agyunk karbantartása már önmagában is munkás feladat, de korántsem elegendő! Ahhoz, hogy ne ragadjunk meg egy szinten, tréningezni is kell azt!

Erre szuper lehetőséget adnak az olyan egyszerre kikapcsoló és fejlesztő tevékenységek, mint az olvasás, a rejtvények és a kártyajátékok. Ezeket lehet online is művelni, de korántsem kell, sőt, az a jobb, ha nem magányos tevékenységekként viszonyulunk hozzájuk.

Ha személyes kompetenciáinkat is fejlesztenénk egy úttal, akkor határozzuk meg, hogy milyen új szokásokat és dolgokat (esetleg szakmát) tanulunk meg.
Az élethosszig való tanulás mellett pedig legyünk nyitottak és segítőkészek! Sosem tudhatjuk, nekünk mikor lesz szükségünk a környezetünk jóindulatára. Látod, a szív és az ész hangja mégsem áll annyira távol egymástól!

Szerző: GAM

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Jól jön egy kis segítség? 10 reményteljes gondolat a mentális tarsolyodba

Olykor-olykor ránk virradnak olyan napok, melyeket hála helyett inkább a fejünkre húzott paplan mozdulatával köszöntünk. Megtépázottnak, alulmotiváltnak és szellemi-fizikai erőtől fosztottnak érezzük magunkat. Szerencsére több jó hírünk is van ilyen helyzetek, amelyek kellő pszichikai munícióval látnak el bennünket ahhoz, hogy erőt merítsünk a „továbbiakhoz”.

Franciaországban egyre több a száz év feletti ember

Egyre több száz év feletti ember él Franciaországban, és megjelent egy új korcsoport, a "szuperszázasoké", amelybe azok tartoznak, aki 110 év felettiek - derül ki a francia Demográfiai Tanulmányok Nemzeti Intézetének (INED) egy szerdán közzétett tanulmányából.

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?