2016.02.12. 14:54:30 8443 260

A vírusok ellen lehet és kell is védekezni! – 5 tipp!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy egészséges immunrendszer sok mindent legyőz, és nagyon sokszor hangsúlyoztuk már a megelőzés fontosságát. Az egészséges és változatos étrend valamint a sport természetesen az első számú segítségünk ebben, de van egy-két részletkérdés, amire odafigyelhetünk, hogy valóban képesek legyünk megelőzni a bajt.

Aktív, sportos, egészséges nő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Aktív, sportos, egészséges nő

Ha legyengül az immunrendszerünk, sokkal védtelenebbek vagyunk a baktériumok, vírusok és más kórokozókkal szemben. A következő 5 tipp segíthet felvértezni a szervezetedet!

1. A higiénia

Az alapos, szappanos, meleg vizes kézmosás ne hiányozzon a napi rutinból! Tömegközlekedés használata után, miután boltban, edzőteremben vagy idegen helyen jártunk, illetve étkezések előtt mindig mossunk kezet. A környezetünk tisztaságára is figyeljünk oda. Cseréljük rendszeresen a törölközőket, kéztörlőket, fertőtlenítsük az étkezőasztalt, a csapokat, a mosdókagylót és a WC-t is. Cikkajánló: 10 dolog, amit mindennap takarítani kellene, de nem tesszük!

2. Szaunázzunk!

A szauna rendkívül jó immunerősítő, télen ne hagyjuk ki, hiszen a hideg-meleg hőmérséklet különbséggel nagyon jól lehet edzeni a testet.

3. Sportolj a szabad levegőn!

Az már fél siker, ha heti 3-4 alkalommal minimum fél órát elmész edzeni. Ha az edzéseid nagy részét a szabadban végzed, azzal még inkább feltöltheted friss oxigénnel magad, így igazán oxigén dús vér áramolhat a sejtekhez!

4. Ne sajnáld az alvásra az időt!

A szervezet regenerálódásához elengedhetetlen az elegendő és jó minőségű alvás, így igyekezz éjfél előtt álomra szenderülni. Ha fáradt vagy, ne hajtsd magad a végkimerülésig, hanem pihenj – akár nap közben is.

5. Igyál elegendő folyadékot!

A szervezet megfelelő működéséhez a tiszta víz, (esetleg a gyógyteák) a legjobb választás, ha a folyadékról van szó. Már a kismértékű dehidratált állapot is befolyásolja például a figyelmet, nagyobb mértékben pedig egyéb károkat is okozhat. A fenti tippeken felül természetesen fogyaszthatunk különböző étrendkiegészítőket, gyógynövénykivonatokat, olajokat és vitaminokat, de ne felejtsük el, hogy ezek nem pótolják, csak kiegészítik az egészséges táplálkozást, ezért is hívják őket étrendkiegészítőknek. A vitaminok a betegség alatt is fontosak, de még fontosabb, hogy a megelőzés részeként gondoskodjunk róluk, főként friss gyümölcs és zöldség formájában.

Forrás: webmd.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Imádod a császármorzsát? – Ne mondj le róla akkor sem, ha vegán vagy!

Míg 5-10 évvel ezelőtt igazi kihívásnak számított, ha valaki valamilyen alternatív étkezést, életmódot követett, esetleg valamilyen ételallergiától szenvedett, hiszen egy-egy menü hozzávalóit megkeresni nem volt a legegyszerűbb feladat, addig manapság már sokkal könnyebb dolgunk van.

Sajtimádók, figyelem!

A lágy, fehérpenészes, félkemény, kemény, gyúrt, sós, savós, ömlesztett, belsőpenészes sajtoknak milliós nagyságrendű rajongótábora van világszerte. És mint tudjuk: sajtból van a hold is, valamint jó néhány tanulságos történetben központi „szereplőként” jelenik meg ez a különleges tejtermék. Említésre méltó példaként a La Fontaine fabuláiból ismeretes A holló meg a róka című mesében megjelenített sajt, mint a konfliktus kiváltó oka, avagy más szemszögből, mint a kívánalom tárgya.

Legyen neked is madárbarát a kerted!

Peter Kahn a Washingtoni Egyetem pszichológia professzora hosszú évekig kutatta azt a kérdést, hogy milyen kapcsolat van az ember és a természet között, és miért van az, hogy a technológiai prosperálással párhuzamosan a természet egyre csak visszahúzódik, pusztul? A természet sokak életében már csak a David Attenborough-féle filmeken át szűrődik be a nappaliba, ahol nincs a biztonságos távolságban lévő állatoknak sem szaga, sem különösebb köze a szemlélőhöz. Ez az úgynevezett „technológiai természet” jelensége.