2018.06.14. 08:41:37 11322 367

A Te hobbid mennyire egészséges? – Mert ezek itt nagyon!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Valójában én még bele sem gondoltam, hogy mondjuk az én hobbim - vagyis az, hogy különböző témájú cikkekkel leplek meg Titeket, azaz, hogy írok:-) - milyen hatással van az egészségemre, illetve hogy van-e egyáltalán rá valamilyen hatással. Bár, azt hiszem, időnként van…:-)

Egészséges hobbi - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Egészséges hobbi

Ha mondjuk úgy alakul a nap, hogy kicsit későre csúszik az írás, és mondjuk nem sikerül aznap lefeküdni (vagyis csak éjfél után kerülök ágyba), akkor mondjuk nem biztos, hogy épp túl jót teszek vele az egészségemnek…:-) Persze, ez csak nagyon ritkán fordul elő, és igazából még akkor is szeretem, amikor így alakul a helyzet. És ha az ember szereti, amit csinál, vagyis a hobbija a hivatása is egyben, akkor az biztos jó hatással van a lelki, így a testi egészségére is.

Közelebb az egészséghez

A fenti megállapítás természetesen általában igaz minden hobbira/hivatásra, ám vannak olyan szabadidős tevékenységek, amelyek kifejezetten egészségbarátak.

Ha a hobbid a sport!

Mi sem természetesebb, hogy ha a sport, amit űzöl, egyben a hobbid is, akkor az igencsak jó hatással van az egészségedre. Hogy fizikailag jobban érzed magad tőle, az rendben van, de a lelkedre is igen pozitív hatással lehet. Akár „magányos” mozgást választasz, mint mondjuk a futás, kerékpározás, úszás, akár csoportos tevékenységet, mint például valamilyen labdajáték, vagy csoportos edzés a közeli edzőteremben, mind a tested, mind a lelked hálás lesz érte. Az előbbiek segítségével például több időd van magadba nézni, relaxálni, rendezni a gondolataidat mozgás közben. Míg a csoportos sportok lényege pedig pont az, hogy közösségbe jársz, emberek között vagy, ennek köszönhetően lelkileg is feltöltődsz.

Ha szereted a nyakadba venni a környéket/országot/világot!

Szóval, ha szeretsz utazni, az szintén rendkívül jó hatással lehet az egészségedre! A lelkivilágod is hálás lesz érte, hiszen kiszakadsz néhány napra, esetleg hétre a mókuskerékből, a mindennapokkal járó stressz messzire elkerül majd. Ezzel jót tehetsz a szívednek, vérnyomásodnak is. Nagy valószínűséggel többet pihensz, többet vagy a szabad levegőn, többet alszol, többet mozogsz majd. Vagy épp ellenkezőleg, szinte csak fekszel, mondjuk a strandon és sütteted magad, így D-vitamin szintedet turbózod fel.

Ha mindened a kertészkedés!

Akkor Te nagyon is sokat teszel az egészségedért! Bármilyen kerti tevékenységet végzel, az biztos, hogy szinte minden izomcsoportodat megmozgatod. A lelked, pszichéd pedig megnyugszik, kikapcsol. Itt is van időd kicsit magadba nézni, megállni, végiggondolni. De ha úgy tartja kedved, akár semmire sem gondolni, és teljesen „üres fejjel” ültetni, gereblyézni, gyomlálni és így tovább.:-)

Ha imádsz főzni!

Akkor nyert ügyed van, mert amellett, hogy közben kitűnő lehetőséged van relaxálni, kicsit kikapcsolni, még egészséges fogások is kerülhetnek az asztalodra. A házi kosztnál pedig nincs is jobb, a családnak sem, így az ő testi-lelki egészségükért is sokat teszel. És hát a közös főzés, közös étkezés pedig alapja is lehet a kiegyensúlyozott párkapcsolatnak, családi életnek.

Ha mindened a kötögetés, horgolás!

Azt tudtad, hogy a kötőtűforgatás és a kognitív képességek egymással igen szoros összefüggésben vannak? Ez annyit jelent, hogy aki többször ragad kötő- vagy horgolótűt, annak bizony jobban pörög az agya. Sőt, a stressz-szintünkre is igen pozitív hatással van. Vagyis, maximális a „belazulás” kötögetés közben.:-)

Ötlet: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...