2022.09.13. 12:05:00 7020 271

3 könnyű módszer a koleszterinszint csökkentéséhez
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Számos szív- és érrendszeri betegség alapvető oka, hogy életmódunk miatt koleszterinszintük kritikusan magas értékre rúg. A magas koleszterinszint a vérben található zsíros koleszterin kóros feleslegére utal. Többek között a mozgásszegény életmód, az ezzel járó túlsúly, a zsíros ételek fogyasztása járulnak hozzá a koleszterinszint emelkedéséhez, amellett, hogy ez a probléma öröklődő is lehet.

Cigaretta nélkül - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Cigaretta nélkül

Aki már aggódik a magas koleszterinszint miatt, és aki meg szeretné előzni annak kialakulását, jó, ha elfogadja, hogy annak szinten tartása életmódbeli változásokat igényel. Ezen lépések velejárója pedig az egészséges testsúly elérése is lesz.

1. A dohányzásról és az alkoholfogyasztásról való leszokás

Az alkoholfogyasztás és a cigarettázás elhagyása azonnali és hosszú távú egészségügyi előnyökkel jár a koleszterinszintünkre, pl. amikor abbahagyjuk a dohányzást, testünkben olyan öngyógyító folyamatok mennek végbe, amelyek csökkentik a vérnyomást, a szívroham, a tüdőrák és a stroke kockázatát.

2. Étrendünk átalakítása

- Omega-3 zsírsavak fogyasztása

Az Omega-3 zsírsavak fogyasztása a szívbetegségek és a stroke megelőzésének érdekében indokolt. Ezek a fontos zsírok leküzdik a szorongást és a depressziót is. Rendszeres fogyasztása javasolt az alábbiaknak: magvak és diófélék, lenmagolaj, repceolaj, mustármag, brokkoli, vesebab, spenót és egyéb zöldségek.

- Az oldható rostok fogyasztása

A banán, az alma, a citrusfélék, a bab, a zab, a rizskorpa, az árpa és a teljes kiőrlésű gabonák az oldható rostokban gazdag élelmiszerek legjobb forrásai. Ezek az ételek csökkentik szervezetünk zsírfelvevő képességét, ezáltal a koleszterin- és vércukorszintet is.

- Elmozdulás a növényi étrend felé

Koleszterin- és feldolgozott élelmiszerektől mentes étrendre térnél? A növényi alapú étrend a már említett oldható rost mellett alacsony mértékben tartalmaz telített zsírokat.

3. Rendszeres testmozgás

A testmozgás kikerülhetetlen, mindennapi életünkbe azért kell beépíteni, mert elősegíti az egészséges anyagcsere, valamint az immunrendszer és a mentális egészség fenntartását. A kerékpározás, a jóga, a kocogás, az úszás, a futás és más hasonló mozgásformák segítségével csökkenthető a rossz koleszterinszint.

Forrás: www.womansera.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...