2018.06.13. 16:58:25 18320 498

Végre! Itt a cukkiniszezon! – Süss belőle valami finomat!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Korábban azt gondoltam, hogy a cukkini nem tartozik a változatosan elkészíthető ételek közé. Mert mondjuk lehet belőle rántott cukkini, vagy maximum töltött cukkini, és ennyi. Aztán persze ahogy mélyedtem bele a „háziasszonyság” rejtelmeibe, úgy vált világossá: a cukkini „személyében” egy igen sokoldalú zöldséget ismerhetünk meg.

Cukkinis finomság - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Cukkinis finomság

Mert ugye itt van a grillszezon, amikor is zöldségek is kerülhetnek a grillrácsra! Például cukkini is! És nem csak főételek, hanem desszertek, sütemények egyik alapja is lehet. És ami a legjobb, hogy pofonegyszerű, diétás fogások is készülhetnek belőle. Mint például ez itt:

Cukkinis-kukoricás lepény… tészta nélkül!

Vagyis nagyjából úgy néz ki, mint egy lepény, csupán a lisztes tészta marad ki belőle. Érdekesen hangzik, ugye? Akkor ezeket szerezd be hozzá, ha elkészítenéd:

  • 3 db nagy cukkini

  • 1 db hagyma

  • 2 cső kukorica (vagy ennek megfelelő mennyiségű fagyasztott vagy konzerv kukorica)

  • 5 db tojás

  • 3 evőkanál vaj

  • só, bors

  • 15 dkg reszelt sajt

  • 1 evőkanál oregánó

A felkockázott hagymát a felhevített vajban pirítsd üvegesre. Ezután mehet rá a már előzőleg vékony karikákra szelt cukkini és a kukorica. Vegyük le a tűzről, ízesítsük sóval, borssal, oregánóval és keverjük hozzá a sajtot is (egy kicsit hagyjunk, a tetejére kell majd). Ha mindez kész, mehetnek bele a tojások is. Melegítsük elő a sütőt 185 ⁰C-ra. A keveréket öntsük piteformába, vagy egy kerek jénai tálba, szórjuk meg a maradék sajttal és mehet is a sütőbe. Nagyjából negyed óra kell neki, míg szép aranybarnára sül. Jó étvágyat hozzá!:-)

Forrás: kochkarussell.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...